Procedură : 2020/2500(RSP)
Stadiile documentului în şedinţă
Stadii ale documentului : O-000007/2020

Texte depuse :

O-000007/2020 (B9-0006/2020)

Dezbateri :

PV 11/02/2020 - 12
CRE 11/02/2020 - 12

Voturi :

Texte adoptate :


Întrebări parlamentare
PDF 40kWORD 10k
23 ianuarie 2020
O-000007/2020
Întrebarea cu solicitare de răspuns oral  O-000007/2020
adresată Comisiei
Articolul 136 din Regulamentul de procedură
Tomas Tobé
în numele Comisiei pentru dezvoltare
 Răspuns în plen 
 Subiect: Noua strategie multilaterală UE-Africa

Ce măsuri și mecanisme vor fi instituite pentru ca viitoarea strategie multilaterală pentru Africa să contribuie efectiv la îndeplinirea ODD și, în special, a obiectivului de dezvoltare fundamental de a eradica sărăcia extremă și a reduce sărăcia, pe care UE și statele membre s-au angajat să le atingă?

Cum va ajuta noua strategie interesele strategice ale Uniunii și prioritățile comune ale ambilor parteneri, în special buna guvernanță, drepturile omului, inclusiv capacitarea femeilor și fetelor, gestionarea migrației, combaterea inegalităților, pacea și securitatea, schimbările climatice, biodiversitatea și mediul?

Cum are de gând Comisia să pună pe lista priorităților angajamentele aferente Acordului de la Paris și să alinieze strategia UE-Africa la Pactul ecologic european, având în vedere că țările cel mai puțin dezvoltate și comunitățile insulare, de coastă și de deșert sunt extrem de vulnerabile în fața schimbărilor climatice?

Cum va colabora Comisia cu Uniunea Africană pentru a avea garanția că în elaborarea noii strategii se vor implica guvernele, parlamentele, autoritățile locale, actorii din sectorul privat și societatea civilă africană și europeană, inclusiv organizațiile de femei și tineret?

Cum va asigura Comisia consecvența și atenua riscurile de suprapunere a cadrelor strategice care reglementează relațiile dintre UE și Africa, inclusiv viitorul Acord de parteneriat ACP-UE? Cum va afecta noua strategie negocierile în curs pentru viitoarele instrumente financiare, în special Instrumentul de vecinătate, cooperare pentru dezvoltare și cooperare internațională (NDICI), pentru care Africa este, de asemenea, o prioritate?

Cum va sprijini strategia dezvoltarea politică, socială și economică în Africa și cum va oferi garanția că angajamentul european contribuie la dezvoltarea durabilă într-un mod transparent și eficient? Cum va accelera noua strategie tranziția Africii către o economie bazată pe inovare și cum va contribui la îmbunătățirea calității educației, în conformitate cu documentele strategice aferente ale Uniunii Africane?

Intenționează Comisia să revizuiască cooperarea academică și să dezvolte programul Erasmus + pentru tinerii africani, în acord cu angajamentele sale anterioare de a lansa un program pentru tineret în Africa?

Ce măsuri specifice sunt planificate pentru a asigura coerența politicii de dezvoltare atât la nivel conceptual, cât și în faza de implementare a strategiei? Cum va asigura strategia implementarea temeinică și evaluarea complet transparentă a obiectivelor sale?

Depunere: 23/01/2020

Dată-limită: 24/04/2020

Limba originală a întrebării: EN
Ultima actualizare: 10 noiembrie 2020Aviz juridic - Politica de confidențialitate