Takaisin Europarl-portaaliin

Choisissez la langue de votre document :

Parlamentin jäsenten esittämät kysymykset
PDF 31kWORD 16k
15. toukokuuta 2003
P-1370/2003(ASW)
Romano Prodin komission puolesta antama vastaus
Kysymyksen viite: P-1370/2003

Useat komission jäsenet ovat saaneet kutsuja ja osallistuneet Bilderberg-ryhmän kokouksiin — toiset ennen valintaansa komission jäseneksi, toiset myös valinnan jälkeen. Huomattakoon, että Bilderberg-ryhmän toimintasäännöissä ei määritellä ryhmän jäsenyyttä vaan ainoastaan ohjauskomitean jäsenyys.

Ohjauskomitean jäsenistä yksikään ei ole komission jäsen. Bilderberg-ryhmän kokouksiin voidaan kutsua henkilöitä, jotka eivät ole ohjauskomitean jäseniä.

Satunnainen osallistuminen kokouksiin ei oikeuta vastaavan merkinnän tekemistä etunäkökohtia koskevaan ilmoitukseen, josta säädetään komission jäseniin sovellettavissa menettelysäännöissä. Satunnainen osallistuminen kokouksiin tai tiedonsaanti ryhmän toiminnasta ei välttämättä ole osoitus ryhmän jäsenyydestä tai siihen kuulumisesta.

Bilderberg-ryhmän seuraavaan kokoukseen, joka pidetään 16.—18. toukokuuta 2003 Versailles'ssa, on ilmoittautunut kolme komission jäsentä: Mario Monti, Frits Bolkestein ja Pascal Lamy. Heidät kutsuttiin kyseiseen kokoukseen komission jäseninä, mutta he eivät osallistu siihen komission nimissä. Heidän matkakuluihinsa sovelletaan asiaa koskevia sääntöjä.

Kolmikantakomission toimintasäännöissä kielletään julkista virkaa hoitavan henkilön osallistuminen kolmikantakomissioon. Siten yksikään komission jäsen ei ole kolmikantakomission jäsen, eikä yksikään komission jäsen ole ilmoittanut tähän mennessä aikomuksestaan osallistua kolmikantakomission kokouksiin.

EYVL C 268 E, 07/11/2003
Oikeudellinen huomautus - Tietosuojakäytäntö