Takaisin Europarl-portaaliin

Choisissez la langue de votre document :

Parlamentin jäsenten esittämät kysymykset
PDF 32kWORD 9k
27. heinäkuuta 2004
P-1597/04
KIRJALLINEN KYSYMYS P-1597/04
esittäjä(t): Ian Hudghton (Verts/ALE)
komissiolle

 Aihe: Mercosur-neuvottelut kananmunista ja munatuotteista
 Kirjallinen vastaus 

Munivien kanojen suojelun vähimmäisvaatimuksista annetussa direktiivissä 1999/74/EY(1) edellytetään, että EU:n munantuottajat varmistavat munivien kanojen korkean hyvinvoinnin tason, mikä lisää tuottajien kustannuksia. Nämä edellytykset eivät kuitenkaan koske EU:n ulkopuolisia maita, mikä asettaa näiden maiden munantuottajat edulliseen kilpailuasemaan eurooppalaisiin tuottajiin verrattuna.

Voiko komissio vahvistaa, että Mercosur-maiden kanssa käytävissä neuvotteluissa kananmunat ja munatuotteet on otettu luokan 1 tuotteiden luetteloon, joista kaikki tullimaksut on poistettu?

Ottaen huomioon EU:n kuluttajien korkeat laatuvaatimukset koskien eläinten hyvinvointia elintarviketuotannossa, voisiko komissio kertoa mikä on eläinten hyvinvoinnin taso Mercosur-maiden munantuotannossa? Mikäli näiden maiden munantuottajat eivät noudata yhtä korkeaa eläinten hyvinvoinnin tasoa kuin EU:n munantuottajat, miten he voivat vastata EU:n kuluttajien vaatimuksiin? Mihin toimenpiteisiin komissio voi ryhtyä varmistaakseen, että myös Mercosur-maat edistävät vastaavan eläinten hyvinvoinnin tason käyttöönottamista niiden munantuottajien keskuudessa, jotka vievät tuotteitaan EU:n markkinoille?

(1)EYVL L 203, 3.8.1999, s. 53.

Kysymyksen alkukieli: ENEYVL C 189, 13/07/2010
Oikeudellinen huomautus - Tietosuojakäytäntö