Tillbaka till Europarl-webbplatsen

Choisissez la langue de votre document :

Parlamentsfrågor
PDF 33kWORD 26k
12 december 2006
P-5533/06
SKRIFTLIG FRÅGA P-5533/06
från Umberto Pirilli (UEN)
till kommissionen

 Angående: Skydd av produktionen av eteriska oljor
 Skriftligt svar 

Produktionen av eteriska oljor har en strategisk betydelse när det gäller att bevara traditionella odlingar inom jordbruket.

Vissa av dessa produkter, såsom till exempel bergamottolja, används vid produktionen av världens finaste parfymer och detta bidrar till att upprätthålla högsta standarder som endast kan härledas till europeisk produktion.

Det framtida införandet av dessa produkter i Reach-systemet kan göra det omöjligt att upprätthålla dessa standarder och det skulle också medföra allvarliga följder för sysselsättningen, särskilt i Europas mest missgynnade områden.

Kommissionen ombeds besvara följande frågor:

1. Vilka åtgärder tänker kommissionen vidta för att garantera att användningen av eteriska oljor kan fortsätta på den europeiska marknaden?
2. Vilka särskilda bestämmelser tänker kommissionen föreslå till skydd för dessa traditionella odlingar?
3. Vilka instruktioner tänker kommissionen ge Europeiska kemikaliemyndigheten i syfte att beakta dessa naturliga produkters särskilda egenskaper och följaktligen fastställa kraven för införande av dem i den första gruppen av ämnen som kommer att registreras i enlighet med Reach-förordningen?

Frågans originalspråk: ITEGT C 45, 16/02/2008
Rättsligt meddelande - Integritetspolicy