Parlamentin kysymys - P-5938/2007Parlamentin kysymys
P-5938/2007

China Export (CE) -merkki hyödyntää eurooppalaisen Conformité Européenne (CE) -merkin hyvää mainetta

KIRJALLINEN KYSYMYS P-5938/07
esittäjä(t): Zuzana Roithová (PPE-DE)
komissiolle

CE-merkkiä ei ollut alun perin tarkoitettu kuluttajille, vaikka sillä nyt taataan tuotteen turvallisuus ja identifioidaan EU-valtioiden ulkopuolelta peräisin olevat tavarat. Nyt kun Euroopan parlamentti yrittää laajentaa CE-merkin soveltamisalaa ja lisätä sen tehokkuutta, käyttöön on ilmestynyt graafisesti samanlainen merkki.

1. Onko komissio tietoinen China Export (CE) ‑merkin olemassaolosta ja sen tyylitellyistä CE-kirjaimista muodostuvasta symbolista, joka muistuttaa eurooppalaista Conformité Européenne (CE) ‑merkkiä (kiinalaisessa merkissä kirjaimet ovat tosin lähempänä toisiaan)?

2. Onko komission myös tietoinen siitä, että kiinalaisella merkillä varustettuja tuotteita on EU:n alueella, mikä tarkoittaa sitä, että kiinalainen merkki hyödyntää eurooppalaisen CE-merkin hyvää mainetta?

3. Mihin toimiin komissio voi ryhtyä estääkseen eurooppalaisen CE-merkin väärinkäytön tällä tavalla?

4. Mitä seuraamuksia komissio aikoo soveltaa tässä asiassa?

5. Aikooko komissio aloittaa heti neuvottelut Kiinan kanssa tällaisesta käytännöstä luopumisesta ts. Conformité Européenne ‑merkkiä muistuttavan China Export ‑merkin käytön välittömästä lopettamisesta?

Eurooppalaista CE-merkkiä ei ole rekisteröity teollis‑ ja tekijänoikeuksien suojaa varten.

6. Aikooko komissio harkita tarkkaan, helpottaisiko eurooppalaisen CE-merkin rekisteröinti yhteisön tuotemerkiksi väärennösten huomaamista?

Conformité Européenne: China Export:

EYVL C 191, 29/07/2008