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WRITTEN QUESTION P-4088/08
by Zsolt László Becsey (PPE-DE)
to the Commission

Subject: Classification of pharmaceutical products under the Common Customs Tariff

In the Commission’s opinion, may a medicinal product which has been issued with a valid marketing 
authorisation by a Member State’s pharmaceuticals authority be classified under a CCT heading other 
than 3004 ‘medicaments’ (in Chapter 30 ‘pharmaceutical products’) merely because the quantity of 
the components (vitamins and minerals) in the recommended daily dose indicated on the product 
label is not significantly higher than the Recommended Daily Allowance (RDA) for the protection of 
health or well-being?

May a medicinal product with a marketing authorisation be classified under a CCT number other than 
3004 simply because the product does not contain a quantity of vitamins and/or minerals 
corresponding to a multiple of the RDA (typically three times the RDA)?


