Parlamentin kysymys - P-006641/2020(ASW)Parlamentin kysymys
P-006641/2020(ASW)

Stella Kyriakidesin Euroopan komission puolesta antama vastaus

Komissio on vastuuvelvollinen muille EU:n toimielimille ja kansalaisille, ja toiminnassaan se noudattaa sovellettavia varainhoitosääntöjä.

Yritysten kanssa ennakkohankintasopimuksina tehtyihin sopimuksiin sisältyy salassapitolausekkeet.

Komissio on kuullut vaatimukset avoimuuden lisäämisestä, ja se on jo asettanut CureVacin ja Janssen Pharmaceuticalsin kanssa tehdyt sopimukset asianomaisten yritysten suostumuksella Euroopan parlamentin jäsenten saataville tarkoitukseen varatussa lukusalissa. Lisäksi se on julkaissut CureVacin, AstraZenecan ja Sanofin kanssa tehdyistä sopimuksista versiot, joista on poistettu osa tiedoista.

Komissio neuvottelee rokotteiden toimittajien kanssa osana yhteistä neuvotteluryhmää. Yhteiseen neuvotteluryhmään kuuluvat terveydestä ja elintarviketurvallisuudesta vastaava pääjohtaja komission edustajana sekä johtokunnan nimittämät edustajat seitsemästä jäsenvaltiosta.[1] Komissio ei ole ilmoittanut ryhmän jäsenten nimiä.

Johtokunta arvioi ennakkohankintasopimukset ennen niiden allekirjoittamista. Komission kollegio on perättäisillä komission päätöksillä valtuuttanut terveydestä ja elintarviketurvallisuudesta vastaavan komissaarin tai pääjohtajan allekirjoittamaan kunkin ennakkohankintasopimuksen.

Päivitetty viimeksi: 19. huhtikuuta 2021
Oikeudellinen huomautus - Tietosuojakäytäntö