Parlamentarno pitanje - P-006641/2020(ASW)Parlamentarno pitanje
P-006641/2020(ASW)

Odgovor gđe Kyriakides u ime Europske komisije

Komisija odgovara građanima i ostalim europskim institucijama te djeluje u skladu s primjenjivim pravilima o financijskom upravljanju.

Ugovori o predviđenoj kupoprodaji sklopljeni s trgovačkim društvima sadržavaju klauzule o povjerljivosti podataka.

Komisija je uvažila pozive na veću transparentnost te je ugovore s društvima CureVac i Janssen Pharmaceuticals u dogovoru s predmetnim društvima već stavila na raspolaganje zastupnicima u Europskom parlamentu u posebnoj čitaonici, a objavila je redigiranu verziju ugovorâ s društvima CureVac, AstraZeneca i Sanofi.

Komisija s dobavljačima cjepiva pregovara u okviru zajedničkog pregovaračkog tima. Zajednički pregovarački tim čine glavna direktorica zadužena za zdravlje i sigurnost hrane kao predstavnik Komisije i predstavnici sedam država članica koje imenuje upravljački odbor[1]. Komisija nije objavila ime nijednog člana tima.

Ugovore o predviđenoj kupoprodaji prije potpisivanja pregledava upravljački odbor. Potpisivanje svakog ugovora o predviđenoj kupoprodaji Kolegij je u uzastopnim odlukama Komisije delegirao povjerenici ili glavnoj direktorici zaduženoj za zdravlje i sigurnost hrane.

Posljednje ažuriranje: 19. travnja 2021.
Pravna obavijest - Politika zaštite privatnosti