Index 
 Előző 
 Következő 
 Teljes szöveg 
Jegyzőkönyv
2006. március 22., Szerda - Brüsszel

9. Napirend
Szó szerinti jegyzőkönyv

Az ügyrendet megállapították (2006.03.13-i jegyzőkönyv 15. pont ), és korrigendumot osztottak ki a napirendhez (PE 369.607/OJ/COR).

Felszólal: Martin Schulz, a(z) PSE képviselőcsoport nevében, aki az Eljárási Szabályzat 103. és 130. cikke alapján kéri, hogy a következő ülés napirendjére vegyék fel a fehéroroszországi helyzetről szóló bizottsági nyilatkozatot (az elnök azt feleli, hogy a napirendtervezetek elkészítéséért felelős Elnökök Értekezlete a következő ülése folyamán foglalkozik majd a kérdéssel).

Felszólal e kéréssel kapcsolatban: Jeanine Hennis-Plasschaert, a(z) ALDE képviselőcsoport nevében, aki javasolja, hogy ma vagy holnap tartsanak vitát Belaruszról (az elnök emlékeztet az Eljárási Szabályzat 132. cikkének (1) bekezdésére, és kijelenti, hogy nem tud helyt adni e kérésnek), Mario Borghezio, aki visszatér azon eljárásra, melynek révén tizenegy képviselőt kizártak az IND/DEM képviselőcsoportjából (2006.03.16-i jegyzőkönyv 2. pont ) (az elnök azt feleli, hogy ez az IND/DEM képviselőcsoport belső ügye), Kathalijne Maria Buitenweg, aki ragaszkodik ahhoz, hogy szavazásra bocsássák Jeanine Hennis-Plasschaert javaslatát (az elnök azt feleli, hogy köteles betartani az Eljárási Szabályzatot), Hans-Gert Poettering, a(z) PPE-DE képviselőcsoport nevében, aki kéri, hogy vegyenek fel egy vitát a holnapi ülés napirendjére, Martin Schulz, a(z) PSE képviselőcsoport nevében, aki támogatja Hans-Gert Poettering kérését, kifejezve ugyanakkor fenntartásait a követett eljárást illetően, Jeanine Hennis-Plasschaert, aki közli, hogy harminchét aláírást igyekszik éppen összegyűjteni a vita napirendre tűzésének kérelmezéséhez, Miloslav Ransdorf, Daniel Cohn-Bendit, Graham Watson és Hans-Gert Poettering.

Az elnök közli, hogy amennyiben az elnökséghez eljuttatnak ma este egy harminchét képviselő által aláírt kérelmet, mely arra irányul, hogy e kérdést holnap napirendre tűzzék, akkor a Parlamentnek erről az ülés megnyitásakor nyilatkoznia kell.

A napirendet megállapították.

Jogi nyilatkozat - Adatvédelmi szabályzat