Index 
 Előző 
 Következő 
 Teljes szöveg 
Jegyzőkönyv
2008. június 17., Kedd - Strasbourg

(A 19.20 órakor megszakított ülést 21.00 órakor folytatják.)

ELNÖKÖL: Edward McMILLAN-SCOTT
alelnök

13. A Parlament tagjai

Az illetékes olasz hatóságok közölték, hogy Nicola Zingaretti és Giuseppe Bova képviselőket az Európai Parlament képviselői mandátumával összeegyeztethetetlen tisztségbe választották meg, az Európai Parlament képviselőinek közvetlen és általános választójog alapján történő választásáról szóló okmány 7. cikkének (3) bekezdésének megfelelően.

A Parlament ezt tudomásul veszi, és eljárási szabályzata 4. cikke (1) bekezdésének megfelelően megállapítja képviselői mandátumuk megüresedését, 2008. június 17-i hatállyal.

°
° ° °

Az illetékes olasz hatóságok közölték Rapisardo Antinucci, Domenico Antonio Basile és Maria Grazia Pagano kinevezését Nicola Zingaretti, Adriana Poli Bortone és Giuseppe Bova helyére, európai parlamenti képviselői minőségben, 2008. június 17-i hatállyal.

Az eljárási szabályzat 3. cikkének (2) bekezdése értelmében a képviselői mandátum vizsgálatának befejezéséig, illetve az esetleges vitatása tárgyában történő határozathozatalig Rapisardo Antinucci, Domenico Antonio Basile és Maria Grazia Pagano elfoglalhatják a helyüket a Parlamentben és annak szerveiben, és minden ehhez kapcsolódó jog megilleti őket, azzal a feltétellel, hogy előzetesen nyilatkozatot tesznek, amely szerint nem folytatnak az Európai Parlament képviselőjének tisztségével összeférhetetlen tevékenységet.

°
° ° °

Sorin Frunzăverde írásban közölte, hogy 2008.06.05-i hatállyal lemond parlamenti képviselői mandátumáról..

Az Európai Parlament eljárási szabályzata 4. cikke (1) és (7) bekezdésének megfelelően megállapítja az üresedést, és erről értesíti az érintett tagállamot.

Jogi nyilatkozat - Adatvédelmi szabályzat