Kazalo 
 Prejšnje 
 Naslednje 
 Celotno besedilo 
Zapisnik
Torek, 17. junij 2008 - Strasbourg

(Seja, ki je bila prekinjena ob 19.20,
se je nadaljevala ob 21.00.)

PREDSEDSTVO: Edward McMILLAN-SCOTT
podpredsednik

13. Sestava Parlamenta

Pristojni italijanski organi so Evropski parlament obvestili, da sta bila Nicola Zingaretti in Giuseppe Bova izvoljena na funkcijo, ki ni združljiva s funkcijo poslanca Evropskega parlamenta na podlagi člena 7(3) Akta o volitvah poslancev Evropskega parlamenta s splošnimi neposrednimi volitvami.

V skladu s členom 4(1) Poslovnika je Parlament potrdil sprostitev sedeža z začetkom veljavnosti dne 17.6.2008.

°
° ° °

Pristojni italijanski organi so Parlament obvestili, da so bili Rapisardo Antinucci, Domenico Antonio Basile in Maria Grazia Pagano imenovani za poslance Evropskega parlamenta namesto Nicole Zingarettija, Adriane Poli Bortone in Giuseppeja Bove z začetkom veljavnosti dne 17.6.2008.

Dokler se ne preveri veljavnosti mandata poslancev oziroma ne odloči o morebitnem sporu, se v skladu s členom 3(2) Poslovnika poslanci Rapisardo Antinucci, Domenico Antonio Basile in Maria Grazia Pagano polnopravno udeležujejo sej Parlamenta in njegovih teles, pod pogojem, da so predhodno podali izjavo o tem, da ne opravljajo funkcije, ki ni združljiva s funkcijo poslanca Evropskega parlamenta.

°
° ° °

Sorin Frunzăverde je pisno sporočil svoj odstop s funkcije poslanca Evropskega parlamenta z veljavo od 5.6.2008.

V skladu s členom 4(1) in 4(7) Poslovnika je Parlament potrdil sprostitev sedeža in o tem obvestil zadevno državo članico.

Pravno obvestilo - Varstvo osebnih podatkov