Index 
 Előző 
 Következő 
 Teljes szöveg 
Jegyzőkönyv
2008. október 20., Hétfő - Strasbourg

3. A Parlament tagjai

Az illetékes szlovén hatóságok bejelentették Borut Pahor megválasztását a Szlovén Köztársaság parlamentjének képviselőjévé.

Az Európai Parlament a képviselőinek közvetlen és általános választójog alapján történő választásáról szóló okmány 7. cikke (2) bekezdésének, valamint eljárási szabályzata 4. cikke (1) bekezdésének megfelelően ezt tudomásul veszi, és megállapítja képviselői mandátuma 2008.10.15-i hatállyal történő megüresedését.

°
° ° °

Az illetékes olasz hatóságok bejelentették Monica Giuntini kinevezését Lilli Gruber helyére, parlamenti képviselői minőségben, kinevezésének első napja: 2008.10.17.

Az eljárási szabályzat 3. cikkének (2) bekezdése értelmében a képviselői mandátum vizsgálatának befejezéséig, illetve az esetleges vitatása tárgyában történő határozathozatalig Monica Giuntini elfoglalhatja a helyét a Parlamentben és annak szerveiben, és minden ehhez kapcsolódó jog megilleti őt, azzal a feltétellel, hogy előzetesen nyilatkozatot tesz, amely szerint nem folytat az Európai Parlament képviselőjének tisztségével összeférhetetlen tevékenységet.

Jogi nyilatkozat - Adatvédelmi szabályzat