Показалец 
 Назад 
 Напред 
 Пълен текст 
Протокол
Понеделник, 17 ноември 2008 г. - Страсбург

4. Състав на Парламента

Компетентните италиански органи уведомиха, на първо място, за избирането на Romano Maria La Russa на длъжност, несъвместима с тази на член на ЕП в съответствие с член 7, параграф 3, от Акта за избиране на членове на Европейския парламент чрез всеобщи преки избори и вследствие на това за назначаването на Antonio Mussa за член на ЕП на мястото на Romano Maria La Russa.

Парламентът взе предвид този факт, считано от 4.11.2008 г.

Компетентните малтийски органи уведомиха за назначаването на Glenn Bedingfield за член на ЕП на мястото на Joseph Muscat, считано от 29.10.2008 г.

Компетентните словенски органи уведомиха за назначаването на Aurelio Juri за член на ЕП на мястото на Borut Pahor, считано от 7.11.2008 г.

Председателят поздрави Borut Pahor по повод неговото избиране на поста министър-председател на Република Словения.

В съответствие с член 3, параграф 2 от Правилника, до проверка на техните пълномощия или до произнасянето на решение по евентуален спор, Antonio Mussa, Glenn Bedingfield и Aurelio Juri участват в заседанията на Парламента и неговите органи и се ползват с всички произтичащи от това права, при условие че предварително са декларирали, че не упражняват длъжност, несъвместима с положението на член на Европейския парламент.

Правна информация - Политика за поверителност