Kazalo 
 Prejšnje 
 Naslednje 
 Celotno besedilo 
Zapisnik
Ponedeljek, 12. januar 2009 - Strasbourg

4. Sestava Parlamenta

Pristojne romunske oblasti so sporočile, da so bili Roberta Alma Anastase, Titus Corlăţean, Petru Filip, Monica Maria Iacob-Ridzi, Cătălin-Ioan Nechifor, Dumitru Oprea in Mihaela Popa izvoljeni v romunski parlament.

Parlament se je z omenjenim seznanil in v skladu s členom 7(2) Akta o volitvah poslancev Evropskega parlamenta s splošnimi neposrednimi volitvami in členom 4(1) Poslovnika potrdil sprostitev sedežev z začetkom veljavnosti dne 19. decembra 2008.

Romunske oblasti so prav tako sporočile, da so bili v Evropski parlament z začetkom veljavnosti mandata 22. decembra 2008 izvoljeni Adrian Manole namesto Roberte Alme Anastase, Iosif Matula namesto Monice Marie Iacob-Ridzi, Călin Cătălin Chiriţă namesto Mihaele Popa, Alexandru Nazare namesto Petruja Filipa in Daniel Petru Funeriu namesto Dumitruja Opree.

Pristojni finski organi so Evropski parlament obvestili, da je Eva-Riitta Siitonen imenovana za poslanko Evropskega parlamenta namesto Piie-Noore Kauppi z začetkom veljavnosti od dne 1. januarja 2009.

Dokler se ne preveri veljavnosti mandata poslancev oziroma ne odloči o morebitnem sporu, se v skladu s členom 3(2) Poslovnika poslanci Adrian Manole, Iosif Matula, Călin Cătălin Chiriţă, Alexandru Nazare, Daniel Petru Funeriu in Eva-Riitta Siitonen polnopravno udeležujejo sej Parlamenta in njegovih teles, pod pogojem, da so predhodno podali izjavo o tem, da ne opravljajo funkcije, ki ni združljiva s funkcijo poslanca Evropskega parlamenta.

Pravno obvestilo - Varstvo osebnih podatkov