Indeks 
 Forrige 
 Næste 
 Fuld tekst 
Protokol
Mandag den 14. juni 2010 - Strasbourg

2. Erklæringer fra formanden
CRE

Formanden meddelte, at der undtagelsesvis var et teknikerhold til stede i mødesalen for at producere en film, som skulle indgå i en udstilling om Parlamentets arbejde; denne udstilling ville blive åbnet i nærmeste fremtid i det nye besøgscenter i Bruxelles.

Formanden fremsatte en erklæring i anledning af 70-års-dagen for Den Røde Hærs indmarch i Litauen, Letland og Estland den 17. juni 1940. Han tilføjede, at Parlamentet i 1983 havde fordømt annekteringen af disse lande.

Formanden fremsatte en erklæring i anledning af etårsdagen for præsidentvalget i Iran. Han redegjorde for de talrige henrettelser og fængslinger, der havde fundet sted i det sidste år, og fastslog, at Parlamentet var modstander af dødsstraf og tilhænger af ytringsfrihed.

Formanden beklagede drabet på Monsignore Luigi Padovese, leder af den tyrkiske bispekonference, den 3. juni 2010 i Tyrkiet; sørgehøjtideligheden havde fundet sted samme dag i Milano.

Formanden meddelte, at han den 12. juni 2010 havde repræsenteret Parlamentet i forbindelse med markeringen af 25-års-dagen for undertegnelsen af traktaten om Spaniens og Portugals tiltrædelse af Fællesskabet.

Formanden meddelte, at han den 13. juni 2010 havde været i Luxembourg i anledning af 25-års-dagen for Schengenaftalerne.

Formanden meddelte, at han havde aflagt officielle besøg i Grækenland og Rumænien for at tilkendegive sin støtte til disse to lande, der i øjeblikket befandt sig i en vanskelig situation.

Formanden henviste til, at der for nylig var afholdt parlamentsvalg i Belgien, Nederlandene og Slovakiet, og udtrykte håb om, at disse lande ville være i stand til hurtigt at danne regeringer.

Juridisk meddelelse - Databeskyttelsespolitik