Hakemisto 
 Edellinen 
 Seuraava 
 Koko teksti 
Pöytäkirja
Maanantai 14. kesäkuuta 2010 - Strasbourg

2. Puhemiehen julkilausumat
CRE

Puhemies ilmoitti, että istuntosalissa on läsnä teknikkoryhmä kuvaamassa parlamentin työskentelyä koskevaa elokuvaa Brysselin uudessa vierailijakeskuksessa lähiaikoina avattavaa näyttelyä varten.

Puhemies antoi julkilausuman 17. kesäkuuta 1940 vietettävän Liettuan, Latvian ja Viron miehityksen 70-vuotispäivän johdosta. Hän lisäsi, että parlamentti oli tuominnut vuonna 1983 näiden maiden liittämisen osaksi Neuvostoliittoa.

Puhemies antoi julkilausuman Iranin presidentinvaalien ensimmäisen vuosipäivän johdosta. Hän totesi, että kuluneen vuoden aikana oli tehty lukuisia teloituksia ja vangitsemisia, ja lisäsi, että parlamentti vastustaa kuolemantuomiota ja pitää tärkeänä ilmaisunvapautta.

Puhemies pahoitteli Turkissa 3. kesäkuuta 2010 tapahtunutta Turkin episkopaalisen kirkon päämiehen piispa Luigi Padovesen murhaa, jonka hautajaisia vietettiin tänään Milanossa.

Puhemies ilmoitti, että hän edusti parlamentttia 12. kesäkuuta 2010 Espanjan ja Portugalin yhteisöön liittymistä koskevan sopimuksen allekirjoittamisen 25-vuotispäivän kunniaksi vietetyissä juhlallisuuksissa.

Puhemies ilmoitti osallistuneensa Luxemburgissa 13. kesäkuuta 2010 Schengenin sopimuksen 25-vuotispäivän kunniaksi järjestettyyn tilaisuuteen.

Puhemies ilmoitti tehneensä viralliset vierailut Kreikkaan ja Romaniaan osoittaakseen tukeaan näille vaikeassa tilanteessa oleville maille.

Puhemies palautti mieliin Belgiassa, Alankomaissa ja Slovakiassa hiljattain järjestetyt parlamenttivaalit ja ilmaisi toivovansa, että kyseiset maat saavat muodostettua uuden hallituksen nopeasti.

Oikeudellinen huomautus - Tietosuojakäytäntö