Index 
 Előző 
 Következő 
 Teljes szöveg 
Jegyzőkönyv
2010. június 14., Hétfő - Strasbourg

2. Az elnök nyilatkozatai
CRE

Az elnök közli, hogy kivételes jelleggel az ülésteremben tartózkodik egy technikuscsoport, amely egy filmet forgat, mely az új brüsszeli látogatóközpontban a Parlament munkáját bemutató hamarosan megnyíló kiállítás része lesz.

Az elnök nyilatkozatot tesz a Vörös Hadsereg Litvániába, Lettországba és Észtországba történő 1940. június 17-i bevonulásának 62. évfordulója alkalmából. Megjegyzi, hogy 1983-ban a Parlament elítélte ezen országok annektálását.

Az elnök nyilatkozatot tesz az iráni elnökválasztás első évfordulója alkalmából. Számot vet az ez alatt az év alatt történt számos kivégzéssel és bebörtönzéssel, és közli, hogy a Parlament ellenzi a halálbüntetést és ragaszkodik a szólásszabadság elvéhez.

Az elnök sajnálja Luigi Padovese, a Török Püspöki Konferencia elnökének 2010. június 3-án Törökországban történt meggyilkolását, akinek temetésére ma került sor Milánóban.

Az elnök közli, hogy 2010. június 12-én képviselte a Parlamentet a Spanyolország és Portugália csatlakozási szerződése aláírásának 25. évfordulója alkalmából zajlott eseményeken.

Az elnök közli, hogy 2010. június 13-án Luxemburgba látogatott a schengeni egyezmények 25. évfordulója alkalmából.

Az elnök közli, hogy hivatalos látogatáson vett részt Görögországban és Romániában, hogy támogatásáról biztosítsa e két országot a jelenlegi nehéz helyzetben.

Az elnök felidézi a közelmúltbeli belgiumi, hollandiai és szlovákiai választásokat, és kifejezi óhaját, hogy mindhárom országban gyorsan kormányt tudnak majd alakítani.

Jogi nyilatkozat - Adatvédelmi szabályzat