Kazalo 
 Prejšnje 
 Naslednje 
 Celotno besedilo 
Zapisnik
Ponedeljek, 14. junij 2010 - Strasbourg

2. Izjave predsedujočega
CRE

Predsednik je naznanil, da se v sejni dvorani nahaja skupina tehnikov, ki želi posneti film, ki bo del razstave o delu Parlamenta, ki bo v prihodnje odprta v novem centru za obiskovalce v Bruslju.

Predsednik je podal izjavo ob 70. obletnici prihoda Rdeče armade v Litvo, Latvijo in Estonijo dne 17. junija 1940. Dodal je, da je leta 1983 Parlament obsodil priključitev teh držav.

Predsednik je podal izjavo ob prvi obletnici predsedniških volitev v Iranu. Navedel je številne usmrtitve in zaporne kazni v tem letu in izrazil nasprotovanje Parlamenta smrtni kazni in njegovo podporo svobodi izražanja.

Predsednik je obžaloval umor monsinjorja Luigija Padoveseja, predsednika turške škofovske konference, ki se je v Turčiji zgodil 3. junija 2010, pogreb katerega je ta dan potekal v Milanu.

Predsednik je povedal, da je 12. junija 2010 zastopal Parlament na prireditvi v počastitev 25. obletnice podpisa pristopne pogodbe Španije in Portugalske k Skupnosti.

Predsednik je sporočil, da je 13. junija 2010 odpotoval v Luxembourg zaradi 25. obletnice Schengenskega sporazuma.

Predsednik je povedal, da je uradno obiskal Grčijo in Romunijo, kjer je izrazil podporo tema državama v trenutnih težkih razmerah.

Predsednik je spomnil na nedavne parlamentarne volitve v Belgiji, na Nizozemskem in na Slovaškem in izrazil željo, da bi te države čim hitreje oblikovale vlado.

Pravno obvestilo - Varstvo osebnih podatkov