Index 
 Înapoi 
 Înainte 
 Text integral 
Proces-verbal
Marţi, 15 iunie 2010 - Strasbourg

7.1. Alegerea unui vicepreşedinte al Parlamentului European (votare)
CRE

Preşedintele a anunţat că a primit, din partea Grupului PPE, candidatura dlui László Tőkés.

Întrucât László Tőkés a fost singurul candidat, Preşedintele a propus plenului să procedeze la votarea prin aclamare, în conformitate cu articolul 13 alineatul (1) din Regulamentul de procedură.

Au intervenit: Corneliu Vadim Tudor, care şi-a exprimat rezervele cu privire la această candidatură, şi Hannes Swoboda, care a propus candidatului să facă o declaraţie.

László Tőkés a făcut o scurtă declaraţie.

Preşedintele, constatând rezervele exprimate de Corneliu Vadim Tudor, a decis să se procedeze la votarea electronică.

Au intervenit cu privire la aspectele tehnice ale votului: Marc Tarabella şi Martin Schulz.

Preşedintele a reamintit modul de numărare a voturilor.

Au intervenit: Georgios Toussas, care a solicitat ca voturile „pentru” şi „abţinerile” să fie numărate separat, Robert Atkins, care a subscris propunerii, şi Hans-Peter Martin cu privire la funcţionarea terminalului său de vot.

A intervenit Dagmar Roth-Behrendt, care a reamintit modalităţile de alegere a vicepreşedinţilor şi a precizat că, în acest caz, numai numărul voturilor „pentru” este decisiv.

S-a procedat la vot.

Prin VE (au votat 621 de deputaţi, dintre care, 334 voturi pentru şi 287 de buletine în alb), Parlamentul l-a ales pe dl László Tőkés (lista participanţilor la vot e anexată la prezentul proces-verbal).

Preşedintele l-a proclamat pe dl László Tőkés vicepreşedinte al Parlamentului European şi l-a felicitat pentru alegerea sa în această funcţie. În conformitate cu articolul 18 alineatul (1) din Regulamentul de procedură, acesta va ocupa, în ordinea precedenţei, locul fostul vicepreşedinte, şi anume al 11-lea.

A intervenit Stavros Lambrinidis cu privire la numărătoarea voturilor „împotrivă” şi a abţinerilor (Preşedintele i-a invitat pe deputaţi să îi aducă personal la cunoştinţă rezervele lor).

A PREZIDAT: Edward McMILLAN-SCOTT
Vicepreşedinte

Au intervenit: Hannes Swoboda şi Robert Atkins cu privire la derularea votului.

Aviz juridic - Politica de confidențialitate