Kazalo 
 Prejšnje 
 Naslednje 
 Celotno besedilo 
Zapisnik
Torek, 15. junij 2010 - Strasbourg

7.1. Izvolitev podpredsednika Evropskega parlamenta (glasovanje)
CRE

Predsednik je sporočil, da mu je skupina PPE posredovala kandidaturo Lászla Tőkésa.

Ker je bil László Tőkés edini kandidat, je predsednik skupščini predlagal, naj v skladu s členom 13(1) poslovnika izvoli kandidata s ploskanjem.

Govorila sta Corneliu Vadim Tudor, ki je izrazil svoje zadržke v zvezi s to kandidaturo, in Hannes Swoboda, ki je predlagal, naj kandidat poda izjavo.

László Tőkés je podal kratko izjavo.

Predsednik se je glede na zadržke, ki jih je izrazil Corneliu Vadim Tudor, odločil, da bo glasovanje potekalo v elektronski obliki.

Marc Tarabella in Martin Schulz sta govorila o tehničnih vidikih glasovanja.

Predsednik je spomnil na način štetja glasov.

Govorili so Georgios Toussas, ki je zahteval, da se glasovi "proti" in "vzdržan" štejejo posebej, Robert Atkins, ki se je pridružil tej zahtevi, in Hans-Peter Martin o delovanju njegove glasovalne naprave.

Govorila je Dagmar Roth-Behrendt, ki je spomnila, kako se volijo podpredsedniki in pojasnila, da je po potrebi dovolj le število glasov "za".

Sledilo je glasovanje..

Z EG (glasovalo je 621 poslancev, 334 glasov za, 287 belih glasovnic), je Parlament izvolil Lászla Tőkésa (v prilogi k zapisniku je seznam poslancev, ki so sodelovali pri glasovanju).

Predsednik je razglasil Lászla Tőkésa za podpredsednika Evropskega parlamenta in mu čestital za izvolitev. V skladu s členom 18(1) poslovnika je novi podpredsednik po prednostnem vrstnem redu zasedel mesto svojega predhodnika, to je enajsto.

Govoril je Stavros Lambrinidis o štetju glasov "proti" in "vzdržan" (predsednik je poslance povabil, naj ga osebno seznanijo s svojimi zadržki).

PREDSEDSTVO: Edward McMILLAN-SCOTT
podpredsednik

Govorila sta Hannes Swoboda in Robert Atkins o poteku glasovanja.

Pravno obvestilo - Varstvo osebnih podatkov