Kazalo 
 Prejšnje 
 Naslednje 
 Celotno besedilo 
Zapisnik
Sreda, 10. november 2010 - Bruselj

13. Razpored dela
Dobesedni zapis

Po dnevnem redu sledi določitev razporeda dela.

Razdeljen je bil končni osnutek dnevnega reda za prvo novembrsko delno zasedanje 2010 (PE 451.900/PDOJ), h kateremu so bile s soglasjem političnih skupin predlagane naslednje spremembe (člen 140 poslovnika):

Sreda

1. Razprava o "krepitvi OVSE - vloga Evropske unije" bo potekala na podlagi izjave Sveta, podane v imenu podpredsednice Komisije in visoke predstavnice Unije za zunanje zadeve in varnostno politiko.

2. Poročilo Jean-Paula Gauzèsa o "upraviteljih alternativnih investicijskih skladov" (A7-0171/2010) in izjava Komisije o "aktu o enotnem trgu" bosta v tem vrstnem redu obravnavana po razpravi o "zunanji strategiji EU o evidenci podatkov o potnikih (PNR)" in pred vprašanjem za ustni odgovor o "partnerstvih za inovacije".

3. Priporočili Nathalie Griesbeck o "Sporazumu med Evropsko unijo in Gruzijo o poenostavitvi izdajanja vizumov" in "Sporazumu med Evropsko unijo in Gruzijo o ponovnem sprejemu oseb, ki prebivajo brez dovoljenja" sta umaknjeni z dnevnega reda.

Četrtek

1. V čas za glasovanja je uvrščeno poročilo Eve Lichtenberger o zahtevi za odvzem poslanske imunitete Krzysztofu Liseku (A7-0301/2010).

2. Glasovanje o predlogu sklepa o "zaključku poslovnih knjig Evropske policijske akademije za proračunsko leto 2008" je prestavljeno na eno od poznejših delnih zasedanj.

Govorili so Marta Andreasen v imenu skupine EFD, ki je zahtevala, da se glasovanje o predlogu sklepa o zaključku poslovnih knjig Evropske policijske akademije za proračunsko leto 2008 ne prestavi, William (The Earl of) Dartmouth, ki je to zahtevo podprl, in Véronique Mathieu, ki ji je nasprotovala.

Parlament je zahtevo zavrnil.

3. Glasovanje o predlogih resolucij o Ukrajini je prestavljeno na drugo novembrsko delno zasedanje.

Govorili so Elmar Brok v imenu skupine PPE, ki je zahteval, da se glasovanje o predlogih resolucij o Ukrajini ne prestavi, Gunnar Hökmark, ki je to zahtevo podprl, in Hannes Swoboda, ki ji je nasprotoval.

Parlament je zavrnil zahtevo (EG) (135 glasov za, 171 glasov proti, 4 vzdržani).

S tem je bil določen razpored dela.

Pravno obvestilo - Varstvo osebnih podatkov