2. Acordul comercial împotriva contrafacerii (ACTA) (propuneri de rezoluţie depuse)
Declaraţie a Comisiei: Acordul comercial împotriva contrafacerii (ACTA)
Dezbaterea a avut loc la 20 octombrie 2010 (punctul 16 al PV din 20.10.2010).
Propuneri de rezoluţie depuse, în temeiul articolului 110 alineatul (2) din Regulamentul de procedură, în încheierea dezbaterii:
- Carl Schlyter, Eva Lichtenberger, Sandrine Bélier, Malika Benarab-Attou, Judith Sargentini, Franziska Keller, Jan Philipp Albrecht, Michail Tremopoulos, Christian Engström şi Margrete Auken, în numele Grupului Verts/ALE, referitoare la Acordul comercial împotriva contrafacerii (ACTA) (B7-0617/2010);
- Daniel Caspary, Tokia Saïfi, Inese Vaidere, în numele Grupului PPE, Syed Kamall, Robert Sturdy şi Jan Zahradil, în numele Grupului ECR, referitoare la Acordul comercial împotriva contrafacerii (ACTA) (B7-0618/2010);
- Niccolò Rinaldi, Marietje Schaake, Alexander Alvaro, Marielle De Sarnez şi Renate Weber, în numele Grupului ALDE, referitoare la ACTA – pregătiri pentru procedura de aprobare (B7-0619/2010);
- Kader Arif şi Véronique De Keyser, în numele Grupului S&D, referitoare la ACTA (B7-0620/2010/rev);
- Helmut Scholz, Eva-Britt Svensson, Marie-Christine Vergiat, Miloslav Ransdorf şi Cornelia Ernst, în numel Grupului GUE/NGL, referitoare la ACTA (B7-0621/2010).
3. Măsuri de executare (articolul 88 din Regulamentul de procedură)
Următoarele proiecte de măsuri de executare, care intră sub incidenţa procedurii de reglementare cu control, au fost transmise Parlamentului:
- Proiect de regulament (UE) nr. …/.. al Comisei de modificare, în vederea adaptării la progresul tehnic și științific, a Regulamentului (CE) nr. 1272/2008 al Parlamentului European și al Consiliului privind clasificarea, etichetarea și ambalarea substanțelor și a amestecurilor (D010825/03 - 2010/2949(RPS) - termen: 09/02/2011) retrimis fond: ENVI aviz: ITRE, IMCO
- Proiect de regulament (UE) nr. …/.. al Comisei de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1222/2009 al Parlamentului European și al Consiliului privind metoda de testare a aderenței pe teren umed pentru pneurile C1 (D010922/02 - 2010/2951(RPS) - termen: 09/02/2011) retrimis fond: ITRE
- Proiect de regulament al Comisiei privind modelul de declarație de conformitate cu un tip autorizat de vehicul feroviar (D011190/02 - 2010/2952(RPS) - termen: 10/02/2011) retrimis fond: TRAN
- Proiect de directivă a Comisiei de modificare a anexelor II, V și VI la Directiva 2008/57/CE a Parlamentului European și a Consiliului privind interoperabilitatea sistemului feroviar în Comunitate (D011447/02 - 2010/2953(RPS) - termen: 10/02/2011) retrimis fond: TRAN
- Proiect de regulament al Comisiei de modificare a anexei VII la Regulamentul (CE) nr. 882/2004, a Regulamentului (CE) nr. 180/2008 și a Regulamentului (CE) nr. 737/2008 în ceea ce privește listele și denumirile laboratoarelor de referință din UE (D011549/02 - 2010/2961(RPS) - termen: 17/02/2011) retrimis fond: ENVI aviz: AGRI
- Proiect de regulament al Comisiei de modificare a anexelor VII și IX la Regulamentul (CE) nr. 999/2001 al Parlamentului European și al Consiliului de stabilire a unor reglementări pentru prevenirea, controlul și eradicarea anumitor forme transmisibile de encefalopatie spongiformă (D011574/06 - 2010/2956(RPS) - termen: 16/02/2011) retrimis fond: ENVI aviz: AGRI
4. Concluziile Consiliului European (28-29 octombrie 2010) şi guvernanţa economică (dezbatere)
Declaraţia Consiliului European: Concluziile Consiliului European (28-29 octombrie 2010) şi guvernanţa economică
Herman Van Rompuy (Preşedintele Consiliului European) a făcut declaraţia.
A intervenit José Manuel Barroso (Preşedintele Comisiei).
A intervenit Joseph Daul, în numele Grupului PPE.
A intervenit Martin Schulz, în numele Grupului S&D, dar a fost întrerupt de o invectivă la adresa sa, care nu a fost rostită la microfon, de către Godfrey Bloom.
A intervenit Joseph Daul, care a protestat împotriva invectivei lansate cu microfonul închis de Godfrey Bloom la adresa lui Martin Schulz.
Preşedintele a citit dispoziţiile articolului 152 alineatul (1) din Regulamentul de procedură şi i-a cerut lui Godfrey Bloom să prezinte scuze Adunării. Dat fiind că acesta din urmă nu numai că a refuzat să-şi prezinte scuzele, dar a şi accentuat afirmaţiile anterioare, Preşedintele, în conformitate cu articolul 152 alineatul (3) din Regulamentul de procedură l-a invitat pe Godfrey Bloom să părăsească hemiciclul, ceea ce s-a şi întâmplat.
Au intervenit: Guy Verhofstadt, în numele Grupului ALDE, care şi-a exprimat aprobarea faţă de decizia luată de Preşedinte în ceea ce priveşte incidentul produs şi care a răspuns, de asemenea, la o întrebare adresată conform procedurii „cartonaşului albastru” de William (The Earl of) Dartmouth, Barry Madlener, care a revenit asupra subiectului deciziei de excludere din sală a lui Godfrey Bloom, Rebecca Harms, în numele Grupului Verts/ALE, Kay Swinburne, în numele Grupului ECR, care a răspuns, de asemenea, la o întrebare adresată conform procedurii „cartonaşului albastru” de William (The Earl of) Dartmouth, Lothar Bisky, în numele Grupului GUE/NGL, Nigel Farage, în numele Grupului EFD, Angelika Werthmann, neafiliată, şi Marianne Thyssen.
A PREZIDAT: Libor ROUČEK Vicepreşedinte
Au intervenit: Stephen Hughes, Alexander Graf Lambsdorff, care a răspuns, de asemenea, la o întrebare adresată conform procedurii „cartonaşului albastru” de Martin Schulz, Philippe Lamberts, Vicky Ford, Bairbre de Brún, Mario Borghezio, Werner Langen, Elisa Ferreira, Mirosław Piotrowski, Mario Mauro, Anni Podimata şi Danuta Maria Hübner.
5. Urări de bun venit
Preşedintele, în numele Parlamentului, a urat bun venit unei delegaţii din partea parlementelor EEE/AELE (Islanda, Norvegia şi Liechtenstein), precum şi observatorilor din partea Adunării federale elveţiene, care au luat loc în tribuna oficială.
6. Concluziile Consiliului European (28-29 octombrie 2010) şi guvernanţa economică (continuarea dezbaterii)
Declaraţia Consiliului European: Concluziile Consiliului European (28-29 octombrie 2010) şi guvernanţa economică
Au intervenit: Kathleen Van Brempt, Paulo Rangel, Marietta Giannakou şi Tunne Kelam.
Au intervenit conform procedurii „catch the eye”: Elena Băsescu, Csaba Sándor Tabajdi, Ilda Figueiredo, Jaroslav Paška, Andrew Henry William Brons, Jean-Pierre Audy, Monika Flašíková Beňová, John Bufton, Ildikó Gáll-Pelcz, Antigoni Papadopoulou, Barry Madlener, Seán Kelly, Zigmantas Balčytis, Milan Zver şi Petru Constantin Luhan.
A intervenit Elisa Ferreira, pentru a-i adresa o întrebare conform procedurii „cartonaşului albastru” lui Paulo Rangel, care a răspuns la aceasta.
A intervenit în conformitate cu procedura „catch the eye“ Diogo Feio.
Au intervenit: José Manuel Barroso (Preşedintele Comisiei) şi Herman Van Rompuy (Preşedintele Consiliului European).
Dezbaterea s-a încheiat.
7. Rezultatele summitului G20 (dezbatere)
Declaraţii ale Consiliului şi ale Comisiei: Rezultatele summitului G20
Olivier Chastel (Preşedintele în exerciţiu al Consiliului) şi José Manuel Barroso (Preşedintele Comisiei) au făcut declaraţiile.
Au intervenit: Jean-Paul Gauzès, în numele Grupului PPE, Udo Bullmann, în numele Grupului S&D, Marielle De Sarnez, în numele Grupului ALDE, şi Patrick Le Hyaric, în numele Grupului GUE/NGL.
Au intervenit conform procedurii „catch the eye”: Georgios Papanikolaou, Charles Goerens, Nikolaos Salavrakos şi Michel Dantin.
Au intervenit: Andris Piebalgs (membru al Comisiei) şi Olivier Chastel.
Dezbaterea s-a încheiat.
(Şedinţa a fost suspendată la 11.50.)
(De la 11.55 la 12.10, Parlamentul s-a reunit cu ocazia acordării Premiului LUX.)
(Şedinţa a fost reluată la 12.10.)
A PREZIDAT: Edward McMILLAN-SCOTT Vicepreşedinte
A intervenit Martin Schulz, cu privire la o chestiune de ordin personal, ca urmare a afirmaţiilor făcute de Godfrey Bloom în cursul dezbaterii de dimineaţă. Preşedintele a reiterat decizia luată de Preşedintele Parlamentului European şi i-a cerut, prin urmare, lui Godfrey Bloom fie să prezinte scuze Adunării, fie să părăsească hemiciclul. Dat fiind că acesta a refuzat ambele opţiuni, Preşedintele a cerut Adunării să se pronunţe dacă Godfrey Bloom ar trebui să părăsească sau nu hemiciclul. Adunarea a votat în favoarea propunerii.
A intervenit Nigel Farage, în numele Grupului EFD.
Preşedintele i-a cerut lui Godfrey Bloom să părăsească hemiciclul şi a precizat că, în caz de refuz, va solicita excluderea sa din sală în conformitate cu articolul 152 alineatul (3) din Regulamentul de procedură.
A intervenit Joseph Daul, care i-a cerut lui Godfrey Bloom să accepte decizia Adunării.
În conformitate cu articolul 152 alineatul (4) din Regulamentul de procedură Preşedintele a suspendat şedinţa câteva momente, în cursul cărora Godfrey Bloom a părăsit hemiciclul.
° ° ° °
A intervenitChristian Ehler, preşedintele Delegaţiei pentru relaţiile cu Peninsula Coreeană, cu privire la atacul cu focuri de artilerie lansat de Correa de Nord asupra insulei sud-coreene.
A intervenit Barry Madlener, care a revenit asupra incidentului anterior. Preşedintele a reiterat afirmaţiile făcute de Godfrey Bloom cu microfonul închis în cursul dezbaterii de dimineaţă şi a semnalat că, în orice caz, Biroul va fi sesizat în această privinţă.
Bruno Gollnisch a protestat.
8. Votare
Rezultatele detaliate ale voturilor (amendamente, voturi separate, voturi pe părţi, ...) figurează în anexa la procesul-verbal, „Rezultatele voturilor”.
Rezultatele voturilor prin apel nominal, anexate la procesul-verbal, sunt disponibile doar în versiune electronică şi pot fi consultate pe Europarl.
8.1. Proiect de buget rectificativ nr. 8/2010: Secţiunea III - Comisia - Fondul de solidaritate al UE: inundaţiile din Irlanda - Finalizarea obiectivului nr. 1 al FSE (2000-2006) (articolul 138 din Regulamentul de procedură)(vot)
Raport referitor la poziția Consiliului privind proiectul de buget rectificativ nr. 8/2010 al Uniunii Europene pentru exercițiul financiar 2010, secțiunea III – Comisia [16722/2010 - C7-0388/2010- 2010/2217(BUD)] - Comisia pentru bugete. Raportor: László Surján (A7-0327/2010)
(Majoritate simplă) (Rezultatele voturilor: anexa „Rezultatele voturilor” punctul 1)
8.2. Protocolul la Acordul de parteneriat și cooperare dintre CE şi Moldova *** (articolul 138 din Regulamentul de procedură)(vot)
Recomandare referitoare la proiectul de Decizie a Consiliului privind încheierea unui protocol la Acordul de parteneriat și cooperare de instituire a unui parteneriat între Comunitățile Europene și statele membre ale acestora, pe de o parte, și Republica Moldova, pe de altă parte, referitor la un acord-cadru între Uniunea Europeană și Republica Moldova privind principiile generale de participare a Republicii Moldova la programele Uniunii [10496/2010 - C7-0330/2010- 2010/0102(NLE)] - Comisia pentru afaceri externe. Raportor: Graham Watson (A7-0300/2010)
(Majoritate simplă) (Rezultatele voturilor: anexa „Rezultatele voturilor” punctul 2)
8.3. Informații referitoare la medicamente (codul comunitar cu privire la medicamente) ***I (vot)
Raport referitor la propunerea de directivă a Parlamentului European şi a Consiliului de modificare, în ceea ce privește informațiile destinate publicului larg referitoare la medicamentele eliberate pe bază de rețetă, a Directivei 2001/83/CE de instituire a unui cod comunitar cu privire la medicamentele de uz uman [COM(2008)0663 - C6-0516/2008- 2008/0256(COD)] - Comisia pentru mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară. Raportor: Christofer Fjellner (A7-0290/2010)
(Majoritate simplă) (Rezultatele voturilor: anexa „Rezultatele voturilor” punctul 3)
8.4. Informaţii referitoare la medicamente (procedurile comunitare privind autorizarea și supravegherea medicamentelor) ***I (vot)
Raport referitor la propunerea de regulament al Parlamentului European şi al Consiliului de modificare a Regulamentului (CE) nr. 726/2004 de stabilire a procedurilor comunitare privind autorizarea și supravegherea medicamentelor de uz uman și veterinar și de instituire a unei Agenții Europene pentru Medicamente, în ceea ce privește informarea publicului larg în privința medicamentelor de uz uman care se eliberează pe bază de prescripții medicale [COM(2008)0662 - C6-0517/2008- 2008/0255(COD)] - Comisia pentru mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară. Raportor: Christofer Fjellner (A7-0289/2010)
(Majoritate simplă) (Rezultatele voturilor: anexa „Rezultatele voturilor” punctul 4)
Christofer Fjellner (raportor) a prezentat un amendament oral la amendamentul 13 13, care a fost reţinut.
8.5. Restricțiile de utilizare a anumitor substanțe periculoase în echipamentele electrice și electronice ***I (vot)
Raport referitor la propunerea de directivă a Parlamentului European și a Consiliului privind restricțiile de utilizare a anumitor substanțe periculoase în echipamentele electrice și electronice (reformare) [COM(2008)0809 - C6-0471/2008- 2008/0240(COD)] - Comisia pentru mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară. Raportoare: Jill Evans (A7-0196/2010)
(Majoritate simplă) (Rezultatele voturilor: anexa „Rezultatele voturilor” punctul 5)
Explicaţiile privind votul prezentate în scris, în sensul articolului 170 din Regulamentul de procedură, figurează în stenograma prezentei şedinţe.
Explicaţii orale privind votul:
Raport Christofer Fjellner - A7-0290/2010 Jarosław Kalinowski, Jens Rohde, Licia Ronzulli, Paolo Bartolozzi, Miroslav Mikolášik, Hannu Takkula, Sonia Alfano, Daniel Hannan şi Philip Claeys (Preşedintele i-a retras cuvântul ultimului vorbitor, dat fiind faptul că explicaţia sa nu a constituit o explicaţie privind votul).
Raport Christofer Fjellner - A7-0289/2010 Anna Rosbach şi Daniel Hannan (Preşedintele i-a retras cuvântul ultimului vorbitor, dat fiind faptul că explicaţia sa nu a constituit o explicaţie privind votul).
Raport Jill Evans - A7-0196/2010 Jan Březina, Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Sonia Alfano, Daniel Hannan, Syed Kamall (Preşedintele le-a retras cuvântul ultimilor doi vorbitori, dat fiind faptul că explicaţia lor nu a constituit o explicaţie privind votul) şi Zuzana Roithová.
Acordul comercial împotriva contrafacerii (ACTA) - B7-0618/2010 Clemente Mastella, Miroslav Mikolášik, Peter Jahr, Jarosław Kalinowski, Zuzana Roithová şi Syed Kamall.
10. Corectarea voturilor şi intenţiile de vot
Corectările voturilor şi intenţiile de vot figurează pe site-ul „Séance en direct”, „Résultats des votes (appels nominaux)/Results of vote (roll-call votes)”, precum şi în versiunea tipărită a anexei „Rezultatele voturilor prin apel nominal”.
Versiunea electronică de pe Europarl va fi actualizată regulat pe o perioadă de maxim două săptămâni de la data votului.
După acest termen, lista corectărilor voturilor şi a intenţiilor de vot va fi închisă pentru a fi tradusă şi publicată în Jurnalul Oficial.
° ° ° °
Bruno Gollnisch a anunţat că nu va participa la votarea din această zi.
(Şedinţa, suspendată la 13.20, a fost reluată la 15.00.)
Preşedintele a făcut o scurtă declaraţie în urma adoptării pachetului legislativ privind „Supravegherea financiară”.
Apoi Preşedintele, împreună cu Olivier Chastel (Preşedintele în exerciţiu al Consiliului) şi asistat de Michel Barnier (membru al Comisiei), José Manuel García-Margallo y Marfil (raportor), Sylvie Goulard (raportoare), Antolín Sánchez Presedo (raportor), şi Peter Skinner (raportor), a semnat actele.
A PREZIDAT: Gianni PITTELLA Vicepreşedinte
12. Aprobarea procesului-verbal al şedinţei precedente
Procesul-verbal al şedinţei precedente a fost aprobat.
° ° ° °
Michel Dantin a anunţat că a fost prezent la şedinţa din 22 noiembrie 2010, dar numele său nu figurează pe lista de prezenţă.
13. Către o nouă strategie energetică pentru Europa 2011-2020 (dezbatere)
Raport referitor la „Către o nouă strategie energetică pentru Europa 2011-2020” [2010/2108(INI)] - Comisia pentru industrie, cercetare şi energie.Raportoare: Lena Kolarska-Bobińska (A7-0313/2010)
Lena Kolarska-Bobińska şi-a prezentat raportul.
A intervenit Günther Oettinger (membru al Comisiei).
Au intervenit: Pilar del Castillo Vera, în numele Grupului PPE, Marita Ulvskog, în numele Grupului S&D, Jens Rohde, în numele Grupului ALDE, Claude Turmes, în numele Grupului Verts/ALE, Konrad Szymański, în numele Grupului ECR, Niki Tzavela, în numele Grupului EFD, Dimitar Stoyanov, neafiliat, Herbert Reul, Teresa Riera Madurell, Lena Ek, Jaroslav Paška, Bendt Bendtsen, Ivari Padar, Fiona Hall, Maria Da Graça Carvalho, Kathleen Van Brempt, Romana Jordan Cizelj, Adam Gierek, Lambert van Nistelrooij, Silvia-Adriana Ţicău, Alajos Mészáros şi Mario Pirillo.
A PREZIDAT: Stavros LAMBRINIDIS Vicepreşedinte
A intervenit Hannes Swoboda.
Au intervenit conform procedurii „catch the eye”: Petru Constantin Luhan, Arturs Krišjānis Kariņš, Francesco De Angelis, Zigmantas Balčytis, Sonia Alfano, Oreste Rossi, Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Elena Băsescu, Ioan Enciu, Kyriakos Mavronikolas şi Nick Griffin.
Au intervenit: Günther Oettinger şi Lena Kolarska-Bobińska.
14. Pregătirile pentru Conferinţa de la Cancun privind schimbările climatice (29 noiembrie - 10 decembrie 2010) (dezbatere)
Declaraţii ale Consiliului şi ale Comisiei: Pregătirile pentru Conferinţa de la Cancun privind schimbările climatice (29 noiembrie - 10 decembrie 2010)
Joke Schauvliege (Preşedinta în exerciţiu a Consiliului) şi Connie Hedegaard (membră a Comisiei) au făcut declaraţiile.
Au intervenit: Karl-Heinz Florenz, în numele Grupului PPE, Marita Ulvskog, în numele Grupului S&D, Chris Davies, în numele Grupului ALDE, Yannick Jadot, în numele Grupului Verts/ALE, Miroslav Ouzký, în numele Grupului ECR, Bairbre de Brún, în numele Grupului GUE/NGL, Oreste Rossi, în numele Grupului EFD, Nick Griffin, neafiliat, Richard Seeber, care a răspuns, de asemenea, la o întrebare adresată conform procedurii „cartonaşului albastru” de Lucas Hartong, Jo Leinen, Corinne Lepage, Satu Hassi, Zbigniew Ziobro, Sabine Wils, Anna Rosbach, Lucas Hartong, Pilar del Castillo Vera, Kriton Arsenis, Bas Eickhout, Peter van Dalen, Marisa Matias, Derek Roland Clark, Francisco Sosa Wagner, Theodoros Skylakakis, Edite Estrela, Roger Helmer, Catherine Soullie, Rovana Plumb, Romana Jordan Cizelj, Justas Vincas Paleckis, Elisabetta Gardini, Jolanta Emilia Hibner, Sirpa Pietikäinen şi Seán Kelly.
Au intervenit conform procedurii „catch the eye”: Danuta Jazłowiecka, Maria Da Graça Carvalho, Csaba Sándor Tabajdi, Karin Kadenbach, Sonia Alfano, João Ferreira, Iosif Matula, Gilles Pargneaux, Angelika Werthmann, Monika Flašíková Beňová şi Kyriakos Mavronikolas.
Au intervenit: Connie Hedegaard şi Joke Schauvliege.
A PREZIDAT: Roberta ANGELILLI Vicepreşedintă
Propunere de rezoluţie depusă, în temeiul articolului 110 alineatul (2) din Regulamentul de procedură, ca încheiere a dezbaterii:
- Karl-Heinz Florenz, în numele Grupului PPE, Dan Jørgensen, în numele Grupului S&D, Corinne Lepage, în numele Grupului ALDE, Satu Hassi, în numele Grupului Verts/ALE, Miroslav Ouzký, în numele Grupului ECR, şi Bairbre de Brún, în numele Grupului GUE/NGL, referitoare la Conferinţa ONU privind schimbările climatice de la Cancun (COP16) (B7-0616/2010).
15. Viitorul parteneriatului strategic Africa/UE înaintea celui de-al treilea summit Africa/UE (dezbatere)
Declaraţii: Viitorul parteneriatului strategic Africa/UE înaintea celui de-al treilea summit Africa/UE
Olivier Chastel (Preşedintele în exerciţiu al Consiliului), în numele Vicepreşedintelui Comisiei şi Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe şi politica de securitate, şi Andris Piebalgs (membru al Comisiei) au făcut declaraţiile.
Au intervenit: Filip Kaczmarek, în numele Grupului PPE, Monika Flašíková Beňová, în numele Grupului S&D, Charles Goerens, în numele Grupului ALDE, Judith Sargentini, în numele Grupului Verts/ALE, Nirj Deva, în numele Grupului ECR, care a acceptat, de asemenea, să răspundă la o întrebare adresată conform procedurii „cartonaşului albastru” de Richard Howitt, Elie Hoarau, în numele Grupului GUE/NGL, Giancarlo Scottà, în numele Grupului EFD, Franz Obermayr, neafiliat, Cristian Dan Preda, Joanna Senyszyn, Louis Michel, care a acceptat, de asemenea, să răspundă la o întrebare adresată conform procedurii „cartonaşului albastru” de Nirj Deva, Charles Tannock, Mariya Nedelcheva, Norbert Neuser, Geoffrey Van Orden şi Enrique Guerrero Salom.
Au intervenit conform procedurii „catch the eye”: Salvatore Iacolino, Ana Gomes, Jaroslav Paška, Andreas Mölzer, Elena Băsescu şi Alf Svensson.
A intervenit Andris Piebalgs.
A PREZIDAT: Silvana KOCH-MEHRIN Vicepreşedintă
A intervenit Olivier Chastel.
Propunerile de rezoluţie, care urmează să fie depuse în conformitate cu articolul 110 alineatul (2) din Regulamentul de procedură, vor fi anunţate ulterior.
Dezbaterea s-a încheiat.
Vot: următoarea perioadă de sesiune.
16. Situaţia în Sahara Occidentală (dezbatere)
Declaraţie privind situaţia în Sahara Occidentală
Andris Piebalgs (membru al Comisiei), în numele Vicepreşedintelui Comisiei/Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe şi politica de securitate, a făcut declaraţia.
Au intervenit: Bernd Posselt cu privire la desfăşurarea şedinţei, José Ignacio Salafranca Sánchez-Neyra, în numele Grupului PPE, Véronique De Keyser, în numele Grupului S&D, Ivo Vajgl, în numele Grupului ALDE, Raül Romeva i Rueda, în numele Grupului Verts/ALE, Charles Tannock, în numele Grupului ECR, Willy Meyer, în numele Grupului GUE/NGL, Jarosław Leszek Wałęsa, María Muñiz De Urquiza, Izaskun Bilbao Barandica, João Ferreira, Santiago Fisas Ayxela, Pier Antonio Panzeri, Frédérique Ries, Marco Scurria, Norbert Neuser, Ana Gomes, Guido Milana şi Gilles Pargneaux.
Au intervenit conform procedurii „catch the eye”: Antonio Masip Hidalgo, Salvatore Iacolino, Metin Kazak, Janusz Władysław Zemke, Nicole Kiil-Nielsen, Dominique Vlasto, John Bufton, Bernadette Vergnaud, Andreas Mölzer, Ulrike Rodust, Ulrike Lunacek şi Cristian Dan Preda.
A intervenit Andris Piebalgs.
Propuneri de rezoluţie depuse, în temeiul articolului 110 alineatul (2) din Regulamentul de procedură, în încheierea dezbaterii:
- Ivo Vajgl, Kristiina Ojuland, Luigi de Magistris, Izaskun Bilbao Barandica, Carl Haglund, Ramon Tremosa i Balcells, Anneli Jäätteenmäki şi Graham Watson, în numele Grupului ALDE, referitoare la Sahara Occidentală (B7-0675/2010);
- Raül Romeva i Rueda, Nicole Kiil-Nielsen, Ulrike Lunacek, Hélène Flautre, Jill Evans, Oriol Junqueras Vies, Judith Sargentini, François Alfonsi, Isabella Lövin, Barbara Lochbihler, Michèle Rivasi, Catherine Grèze, Frieda Brepoels, Martin Häusling, Jean Lambert, Bart Staes, Franziska Keller şi José Bové, în numele Grupului Verts/ALE, referitoare la situaţia în Sahara Occidentală referitoare la situația din Sahara Occidentală (B7-0676/2010);
- Adrian Severin, Véronique De Keyser, María Muñiz De Urquiza, Vincent Peillon şi Guido Milana, în numele Grupului S&D, referitoare la situaţia în Sahara Occidentală privind situația din Sahara Occidentală (B7-0677/2010);
- Fiorello Provera şi Francesco Enrico Speroni, în numele Grupului EFD, referitoare la Sahara Occidentală (B7-0678/2010);
- Charles Tannock, Tomasz Piotr Poręba, Ryszard Antoni Legutko, Adam Bielan, Jacek Olgierd Kurski, Mirosław Piotrowski, Marek Henryk Migalski, Ryszard Czarnecki şi Tadeusz Cymański, în numele Grupului ECR, referitoare la Sahara Occidentală (B7-0679/2010);
- Willy Meyer, João Ferreira, Rui Tavares, Sabine Lösing, Jacky Hénin, Elie Hoarau, Patrick Le Hyaric, Miguel Portas, Ilda Figueiredo, Marisa Matias şi Marie-Christine Vergiat, în numele Grupului GUE/NGL, referitoare la Sahara Occidentală (B7-0680/2010);
- Ioannis Kasoulides, José Ignacio Salafranca Sánchez-Neyra, Santiago Fisas Ayxela, Marco Scurria şi Cristian Dan Preda, în numele Grupului PPE, referitoare la consecinţele umanitare ale situaţiei din Sahara Occidentală referitoare la consecințele umanitare ale situației din Sahara Occidentală (B7-0682/2010).
(Şedinţa, suspendată la 20.00, a fost reluată la 21.00.)
A PREZIDAT: Rainer WIELAND Vicepreşedinte
17. Cerere de ridicare a imunităţii parlamentare
Procurorul general pe lângă Curtea de Apel din Lyon a adresat Preşedintelui Parlamentului European, prin intermediul autorității competente a Republicii Franceze, o cerere de ridicare a imunităţii parlamentare a lui Bruno Gollnisch.
Tribunalul Districtual Central din Pest (Pestì Központi Kerületi Birósag) a adresat Preşedintelui Parlamentului European o cerere de ridicare a imunităţii parlamentare a Krisztinei Morvai.
În conformitate cu articolul 6 alineatul (2) din Regulamentul de procedură, cererile au fost trimise comisiei competente, şi anume Comisiei JURI.
18. Componenţa comisiilor şi delegaţiilor
La cererea Grupului ALDE, Vincenzo Iovine nu mai este membru al Comisiei speciale privind criza financiară, economică şi socială.
19. Ucraina (dezbatere)
Declaraţia Vicepreşedintelui Comisiei şi Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe şi politica de securitate: Ucraina
Karel De Gucht (membru al Comisiei), în numele Vicepreşedintelui Comisiei şi Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe şi politica de securitate, a făcut declaraţia.
Au intervenit: Elmar Brok, în numele Grupului PPE, Adrian Severin, în numele Grupului S&D, Adina-Ioana Vălean, în numele Grupului ALDE, Rebecca Harms, în numele Grupului Verts/ALE, Paweł Robert Kowal, în numele Grupului ECR, Jaromír Kohlíček, în numele Grupului GUE/NGL, Bastiaan Belder, în numele Grupului EFD, Andreas Mölzer, neafiliat, Michael Gahler, Hannes Swoboda, Marek Henryk Migalski, David Campbell Bannerman, Csanád Szegedi, Paweł Zalewski, Marek Siwiec, Tunne Kelam şi Lena Kolarska-Bobińska.
Au intervenit conform procedurii „catch the eye”: Jan Kozłowski, Vilija Blinkevičiūtė, Siiri Oviir, Dimitar Stoyanov, Laima Liucija Andrikienė, Alexander Mirsky şi Elena Băsescu.
A intervenit Karel De Gucht.
Propuneri de rezoluţie depuse, în temeiul articolului 110 alineatul (2) din Regulamentul de procedură, în încheierea dezbaterii:
- Rebecca Harms şi Werner Schulz, în numele Grupului Verts/ALE, referitoare la Ucrainareferitoare la Ucraina (B7-0650/2010);
- Adrian Severin, Hannes Swoboda, Marek Siwiec şi Kristian Vigenin, în numele Grupului S&D, referitoare la Ucrainareferitoare la Ucraina (B7-0671/2010);
- Jaromír Kohlíček, în numele Grupului GUE/NGL, referitoare la Ucraina (B7-0672/2010);
- Elmar Brok, José Ignacio Salafranca Sánchez-Neyra, Michael Gahler, Ioannis Kasoulides, Gunnar Hökmark, Inese Vaidere, Paweł Zalewski, Cristian Dan Preda, Lena Kolarska-Bobińska, Joachim Zeller, Traian Ungureanu, Jan Kozłowski şi Jacek Protasiewicz, în numele Grupului PPE, referitoare la Ucrainareferitoare la Ucraina (B7-0673/2010);
- Adina-Ioana Vălean, Siiri Oviir, Johannes Cornelis van Baalen, Jelko Kacin şi Marielle De Sarnez, în numele Grupului ALDE, referitoare la Ucraina referitoare la Ucraina (B7-0674/2010);
- Charles Tannock, Paweł Robert Kowal, Adam Bielan, Michał Tomasz Kamiński, Ryszard Antoni Legutko, Ryszard Czarnecki, Tomasz Piotr Poręba şi Konrad Szymański, în numele Grupului ECR, referitoare la Ucraina (B7-0681/2010).
20. Drepturile omului şi standardele sociale şi de mediu în acordurile comerciale internaţionale - Politica comercială internaţională în contextul imperativelor schimbărilor climatice - Responsabilitatea socială a întreprinderilor în acordurile comerciale internaționale (dezbatere)
Raport referitor la drepturile omului și standardele sociale și de mediu în acordurile comerciale internaționale [2009/2219(INI)] - Comisia pentru comerţ internaţional. Raportoare: Tokia Saïfi (A7-0312/2010)
Raport referitor la politica comercială internațională în contextul imperativelor legate de schimbările climatice [2010/2103(INI)] - Comisia pentru comerţ internaţional. Raportor: Yannick Jadot (A7-0310/2010)
Raport referitor la responsabilitatea socială a întreprinderilor în acordurile comerciale internaționale [2009/2201(INI)] - Comisia pentru comeţ internaţional. Raportor:: Harlem Désir (A7-0317/2010)
Tokia Saïfi, Yannick Jadot şi Harlem Désir şi-au prezentat rapoartele.
A intervenit William (The Earl of) Dartmouth cu privire la desfăşurarea dezbaterii.
A intervenit Karel De Gucht (membru al Comisiei).
Au intervenit: David Martin (raportorul pentru aviz al Comisiei AFET) (A7-0312/2010), Filip Kaczmarek (raportorul pentru aviz al Comisiei DEVE) (A7-0312/2010), Catherine Grèze (raportoarea pentru aviz a Comisiei DEVE) (A7-0310/2010), Pervenche Berès (raportoarea pentru aviz a Comisiei EMPL) (A7-0317/2010), Richard Howitt (raportorul pentru aviz al Comisiei EMPL) (A7-0312/2010), Daniel Caspary, în numele Grupului PPE, Kriton Arsenis, în numele Grupului S&D, Metin Kazak, în numele Grupului ALDE, Keith Taylor, în numele Grupului Verts/ALE, Peter van Dalen, în numele Grupului ECR, Helmut Scholz, în numele Grupului GUE/NGL, William (The Earl of) Dartmouth, în numele Grupului EFD, Laurence J.A.J. Stassen, neafiliată, Małgorzata Handzlik, George Sabin Cutaş, Catherine Bearder, Jacky Hénin şi Elisabeth Köstinger.
Au intervenit conform procedurii „catch the eye”: Zuzana Roithová, Miroslav Mikolášik, Carl Schlyter, Csanád Szegedi şi Seán Kelly.
Au intervenit: Karel De Gucht, Tokia Saïfi, Yannick Jadot şi Harlem Désir.
21. Cazurile antidumping - situaţia actuală şi perspectivele (dezbatere)
Întrebare orală (O-0132/2010) adresată de Daniel Caspary, Cristiana Muscardini, Tokia Saïfi şi Georgios Papastamkos, în numele Grupului PPE, Kader Arif, Bernd Lange şi Gianluca Susta, în numele Grupului S&D, Metin Kazak, Niccolò Rinaldi şi Marielle De Sarnez, în numele Grupului ALDE, Yannick Jadot, în numele Grupului Verts/ALE, Helmut Scholz, în numele Grupului GUE/NGL, Robert Sturdy, Syed Kamall şi Jan Zahradil, în numele Grupului ECR, Comisiei: Cazurile antidumping - situaţia actuală şi perspectivele (B7-0562/2010)
Daniel Caspary, Vital Moreira (supleant al autorului), Niccolò Rinaldi, Carl Schlyter (supleant al autorului), Helmut Scholz şi Robert Sturdy au dezvoltat întrebarea orală.
Karel De Gucht (membru al Comisiei) a răspuns la întrebarea orală.
Au intervenit: Cristiana Muscardini, în numele Grupului PPE, Mario Pirillo, în numele Grupului S&D, şi Jan Zahradil, în numele Grupului ECR.
A intervenit în conformitate cu procedura „catch the eye“: Elisabeth Köstinger.
A intervenit Karel De Gucht.
Dezbaterea s-a încheiat.
22. Ordinea de zi a următoarei şedinţe
A fost stabilită ordinea de zi a şedinţei din ziua următoare (documentul „Ordinea de zi” PE 452.507/OJJE).