Hakemisto 
 Edellinen 
 Seuraava 
 Koko teksti 
Pöytäkirja
Keskiviikko 2. helmikuuta 2011 - Bryssel

3. Puhemiehen julkilausumat
Sanatarkat istuntoselostukset

Puhemies otti esille Tunisian demokratisoitumisprosessin ja Egyptin epävakaan tilanteen. Hän korosti, että parlamentti pitää vapautta ja demokratiaa kyseisen alueen edistyksen ja vakauden kannalta olennaisen tärkeinä tekijöinä.

Hän muistutti, että 20. tammikuuta 2011 Latviassa muistettiin 20 vuotta sitten tapahtunutta niin kutsuttua veristä sunnuntaita, jona neuvostoarmeija hyökkäsi maan pääkaupungin hallintorakennuksiin. Selkkauksessa kuoli monia ja loukkaantui suuri joukko ihmisiä.

Hän otti esille Alankomaiden kansalaisen Sahra Bahramin tapauksen. Bahrami tuomittiin kuolemaan ja teloitettiin Iranissa 29. tammikuuta 2011. Puhemies vaati Iranin hallitukselta selitystä kyseiseen tapaukseen ja ilmaisi Euroopan unionin kannan, jonka mukaan kuolemanrangaistusta ei voida koskaan pitää oikeudenmukaisena rangaistuksena.

Hän otti lisäksi esille Ugandassa 26. tammikuuta 2011 surmatun ihmisoikeusaktivistin David Katon tapauksen. Hän vetosi Ugandan hallitukseen, jotta syylliset joutuisivat oikeuden eteen.

Puhemies mainitsi lopuksi, että kaikille parlamentin jäsenille avoin puheenjohtajakokouksen kokous pidetään 8. helmikuuta 2011.

Michael Cashman käytti puheenvuoron David Katon tapauksesta.

Oikeudellinen huomautus - Tietosuojakäytäntö