Ευρετήριο 
 Προηγούμενο 
 Επόμενο 
 Πλήρες κείμενο 
Συνοπτικά πρακτικά
Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011 - Βρυξέλλες

4. Δηλώσεις της Προεδρίας
Πλήρη Πρακτικά

Ο Πρόεδρος αναφέρεται στις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται τις ημέρες αυτές στο Μπαχρέιν, στη Συρία και στην Υεμένη, και στην επακόλουθη καταστολή τους. Καλεί τις αρμόδιες αρχές να θέσουν τέρμα στη βία και να προσαγάγουν τους υπεύθυνους της καταστολής στη δικαιοσύνη.

Αναφέρεται επίσης στην εβδομάδα αλληλεγγύης με τους λαούς που αγωνίζονται κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων.

°
° ° °

Ανακοινώνει ότι ο Zoran Thaler κοινοποίησε την παραίτησή του από το Κοινοβούλιο, και ότι ο Ernst Strasser κοινοποίησε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από το Κοινοβούλιο. Η Ομάδα S&D ανακοίνωσε ότι ο Adrian Severin δεν είναι πλέον μέλος της ομάδας. Θα προσχωρήσει στους μη εγγεγραμμένους βουλευτές.

Ο Πρόεδρος αναφέρεται στις κατηγορίες του Τύπου σε βάρος των τριών αυτών βουλευτών και καταδεικνύει ότι το Προεδρείο συνεδρίασε επειγόντως για να εξετάσει το ζήτημα. Δηλώνει ότι είναι αποφασισμένος όσον αφορά την άσκηση πολιτικής μηδενικής ανοχής έναντι των επίδικων πράξεων. Ο Πρόεδρος τονίζει την ευθύνη του Κοινοβουλίου και των μελών του. Το Σώμα είναι αποφασισμένο να συνεργαστεί με τις αρμόδιες δικαστικές αρχές των κρατών μελών για να διαπιστωθεί η ακρίβεια των στοιχείων.

Ο Πρόεδρος αναφέρει εξάλλου την ανάγκη να διατεθεί ένας δεσμευτικότερος κώδικας δεοντολογίας για τις ομάδες εκπροσώπησης συμφερόντων που αναπτύσσουν δραστηριότητα στην ΕΕ.

Παρεμβαίνουν οι Sonia Alfano, Bruno Gollnisch, Hans-Peter Martin, Joanna Senyszyn και Martin Schulz.

Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου - Πολιτική απορρήτου