Index 
 Înapoi 
 Înainte 
 Text integral 
Proces-verbal
Miercuri, 23 martie 2011 - Bruxelles

4. Declaraţiile Preşedintelui
Stenograma

Preşedintele a amintit manifestaţiile recente din Bahrein, Siria şi Yemen şi represiunile împotriva acestora. Preşedintele a făcut un apel la autorităţi pentru a pune capăt violenţelor şi a aduce în faţa justiţiei pe cei răspunzători de represalii.

Preşedintele a adus în atenţie, de asemenea, Săptămâna solidarităţii cu popoarele în lupta împotriva rasismului şi a discriminării rasiale.

°
° ° °

Preşedintele a informat că Zoran Thaler şi-a comunicat demisia din Parlament şi că Ernst Strasser şi-a anunţat intenţia de a demisiona din Parlament. Grupul S&D a comunicat că Adrian Severin nu mai face parte dintre membrii grupului. Adrian Severin s-a alăturat deputaţilor neafiliaţi.

Preşedintele a amintit acuzaţiile aduse în presă contra celor trei deputaţi şi a precizat că Biroul s-a reunit de urgenţă pentru a discuta această chestiune. Preşedintele a insistat asupra hotărârii sale de a practica o politică de toleranţă zero în privinţa comportamentelor pentru care aceştia au fost acuzaţi. Preşedintele a subliniat responsabilitatea Parlamentului şi a deputaţilor. Parlamentul este hotărât să coopereze cu instanţele competente ale statelor membre pentru a stabili faptele.

Preşedintele a subliniat, de asemenea, necesitatea unui cod de conduită mai strict pentru grupurile de interese care activează în UE.

Au intervenit: Sonia Alfano, Bruno Gollnisch, Hans-Peter Martin, Joanna Senyszyn şi Martin Schulz.

Aviz juridic - Politica de confidențialitate