Kazalo 
 Prejšnje 
 Naslednje 
 Celotno besedilo 
Zapisnik
Ponedeljek, 4. april 2011 - Strasbourg

4. Sestava Parlamenta
Dobesedni zapis

Ernst Strasser je odstopil s funkcije poslanca Evropskega parlamenta. Odstop je začel veljati 24. marca 2011.

V skladu s členom 4(1) in (3) poslovnika je Parlament njegov odstop sprejel v vednost in ugotovil, da je s 24. marcem 2011 prost sedež, ki ga je zasedal Ernst Strasser.

Pristojne avstrijske oblasti so sporočile, da je bil na mesto Ernsta Strasserja v Evropski parlament izvoljen Hubert Pirker. Parlament je ugotovil, da je njegov mandat začel veljati 31. marca 2011.

Dokler se ne preveri veljavnosti mandata poslanca oziroma ne odloči o morebitnem sporu, se v skladu s členom 3(2) Poslovnika poslanec Hubert Pirker polnopravno udeležuje sej Parlamenta in njegovih teles, pod pogojem, da je predhodno podal izjavo o tem, da ne opravlja funkcije, ki ni združljiva s funkcijo poslanca Evropskega parlamenta.

°
° ° °

Hella Ranner je odstopila s funkcije poslanke Evropskega parlamenta. Odstop je začel veljati 1. aprila 2011.

V skladu s členom 4(1) in (3) poslovnika je Parlament njen odstop sprejel v vednost in ugotovil, da je s 1. aprilom 2011 prost sedež, ki ga je zasedala Hella Ranner.

Pristojne avstrijske oblasti so sporočile, da je bil na mesto Helle Ranner v Evropski parlament izvoljen Heinz K. Becker. Parlament je ugotovil, da je njegov mandat začel veljati 1. aprila 2011.

Dokler se ne preveri veljavnosti mandata poslanca oziroma ne odloči o morebitnem sporu, se v skladu s členom 3(2) Poslovnika poslanec Heinz K. Becker polnopravno udeležuje sej Parlamenta in njegovih teles, pod pogojem, da je predhodno podal izjavo o tem, da ne opravlja funkcije, ki ni združljiva s funkcijo poslanca Evropskega parlamenta.

°
° ° °

Govoril je Barry Madlener o domnevnih primerih korupcije v Parlamentu in Antonio Masip Hidalgo o primeru Troyja Davisa.

Pravno obvestilo - Varstvo osebnih podatkov