Index 
 Înapoi 
 Înainte 
 Text integral 
Proces-verbal
Joi, 5 iulie 2012 - Strasbourg

5. Componenţa Parlamentului

Kyriakos Mavronikolas și-a prezentat demisia din mandatul de deputat în Parlamentul European, cu efect de la 1 septembrie 2012.

În conformitate cu articolul 4 alineatul (1) din Regulamentul de procedură, Parlamentul European a constatat existenţa locului vacant cu începere de la data respectivă şi a informat autoritatea naţională în cauză.

Autoritățile competente ale Finlandei au comunicat numirea lui Carl Haglund ca membru al guvernului finlandez cu efect de la 5 iulie 2012 și numirea lui Nils Torvalds ca înlocuitor al său în cadrul Parlamentului European cu efect de la aceeași dată.

În conformitate cu articolul 7 alineatul (1) din Actul privind alegerea membrilor Parlamentului European prin vot universal direct și cu articolul 4 alineatele (1) și (4) din Regulamentul de procedură, Parlamentul a constatat existența locului vacant a lui Carl Haglund începând cu 5 iulie 2012 și a luat act de numirea lui Nils Torvalds ca deputat în Parlamentul European cu efect de la aceeași dată.

În conformitate cu articolul 3 alineatul (2) din Regulamentul de procedură, atât timp cât prerogativele sale nu au fost verificate sau nu s-a luat o hotărâre în legătură cu o eventuală contestaţie, Nils Torvalds se bucură de exercitarea deplină a drepturilor sale în Parlament şi în organele acestuia, cu condiţia să fi declarat în prealabil că nu exercită o funcţie incompatibilă cu cea de deputat în Parlamentul European.

Aviz juridic - Politica de confidențialitate