Index 
 Előző 
 Következő 
 Teljes szöveg 
Jegyzőkönyv
2012. december 10., Hétfő - Strasbourg

3. Az eljárási szabályzat értelmezése

Az elnök tájékoztatja a Parlamentet, hogy az eljárási szabályzat 211. cikkének (3) bekezdése alapján az eljárási szabályzat 187. cikkének értelmezésére felkért Alkotmányügyi Bizottság az alábbiak szerint értelmezte a rendelkezést:

„A bizottság rendes tagja helyének megüresedése esetén az állandó tagnak a 186. cikk (5) bekezdésével összhangban történő átmeneti helyettesítéséig vagy ilyen átmeneti helyettesítés hiányában az új állandó tag jelöléséig helyette ideiglenesen a vele azonos képviselőcsoportba tartozó állandó póttag szavazhat. E jogosultság a Parlamentnek a bizottságok számbeli összetételéről szóló határozatán alapul, és annak biztosítására szolgál, hogy a szavazáson az érintett képviselőcsoportok ugyanannyi tagja vehessen részt, mint a hely megüresedése előtt.”

Amennyiben ezen értelmezés ellen nem emel szót valamely képviselőcsoport vagy legalább negyven képviselő (az eljárási szabályzat 211. cikkének (4) bekezdése) a holnapi, 2012. december 11-i, keddi ülés kezdetéig, úgy az elfogadottnak minősül. Ellenkező esetben az értelmezés szavazásra bocsátandó a plenáris ülésen.

Jogi nyilatkozat - Adatvédelmi szabályzat