Kazalo 
 Prejšnje 
 Naslednje 
 Celotno besedilo 
Zapisnik
Ponedeljek, 15. april 2013 - Strasbourg

3. Sestava Parlamenta

Louis Grech je bil s 13. marcem 2013 imenovan za ministra za evropske zadeve Malte.

Edward Scicluna je bil s 13. marcem 2013 imenovan za finančnega ministra Malte.

Simon Busuttil je bil izvoljen v nacionalni parlament Malte s 6. aprilom 2013.

Parlament se je v skladu s členom 7(1) Akta o volitvah poslancev Evropskega parlamenta s splošnimi neposrednimi volitvami ter členom 4(1) in (4) Poslovnika s tem seznanil in potrdil sprostitev sedežev Louisa Grecha in Edwarda Sciclunaja z začetkom veljavnosti dne 13. marca 2013 ter sprostitev sedeža Simona Busuttila z začetkom veljavnosti dne 6. aprila 2013 in o tem obvestil ustrezni nacionalni organ.

Gabriele Albertini, Mario Mauro in Gianluca Susta so bili izvoljeni v italijanski senat z začetkom veljavnosti dne 15. marca 2013.

Parlament je v skladu s členom 7(1) Akta o volitvah poslancev Evropskega parlamenta s splošnimi neposrednimi volitvami ter členom 4(1) in (4) Poslovnika potrdil sprostitev sedežev Gabrieleja Albertinija, Maria Maura in Gianluce Susta z začetkom veljavnosti na ta datum in o tem obvestil ustrezni nacionalni organ.

Pristojni organi Italije so sporočili, da so bili v Evropski parlament kot poslanci izvoljeni Isabella De Martini, ki nadomesti Maria Maura, Fabrizio Bertot, ki nadomesti Gabrieleja Albertinija, in Franco Bonanini, ki nadomesti Gianluco Susta, z začetkom veljavnosti 12. aprila 2013.

Dokler se ne preveri veljavnosti mandata poslancev oziroma ne odloči o morebitnem sporu, se v skladu s členom 3(2) Poslovnika poslanci Isabella De Martini, Fabrizio Bertot in Franco Bonanini polnopravno udeležujejo sej Parlamenta in njegovih teles, pod pogojem, da so predhodno podali izjavo o tem, da ne opravljajo funkcije, ki ni združljiva s funkcijo poslanca Evropskega parlamenta.

Pravno obvestilo - Varstvo osebnih podatkov