Kazalo 
 Prejšnje 
 Naslednje 
 Celotno besedilo 
Zapisnik
Ponedeljek, 15. april 2013 - Strasbourg

7. Sporočilo predsedujočega
CRE

Predsednik je opozoril, da je Nikiforos Diamandouros sporočil, da s 1. oktobrom 2013 odstopa s položaja Evropskega varuha človekovih pravic. Poslance je obvestil, da je bil 4. aprila v Uradnem listu objavljen razpis in da je rok za vložitev kandidatur pri predsedniku 8. maj 2013.

Predsednik je opozoril, da mora v skladu s členom 204(2) Poslovnika vsako kandidaturo podpreti najmanj štirideset poslancev iz najmanj dveh držav članic in da poslanci ne smejo podpreti več kot ene kandidature naenkrat. V primeru, da poslanec podpre več kandidatur, ne bo mogoče upoštevati nobene od teh podpor. Ko bo kandidatura posredovana predsedniku, torej po 8. maju, jo ne bo več mogoče umakniti ali ji priložiti podpornega podpisa.

V skladu s členom 204(3) Poslovnika bo predsednik vse kandidature, ki bodo izpolnjevale predpisana merila, posredoval odboru za peticije. Ta bo, predvidoma sredi meseca junija, organiziral predstavitve kandidatov. Predstavitve bodo odprte za vse poslance.

Predsednik je sporočil tudi, da bo glasovanje potekalo med julijsko sejo plenarnega zasedanja, da se novemu varuhu človekovih pravic omogoči prevzem funkcije s 1. oktobrom 2013.

Te informacije bodo posredovane s sporočilom v imenu predsednika vsem poslancem, in sicer z naslova elektronske pošte "Ombudsman Election 2013", ki se vzpostavi za ta namen in za sprejemanje vprašanj poslancev na to temo.

Pravno obvestilo - Varstvo osebnih podatkov