Index 
 Előző 
 Következő 
 Teljes szöveg 
Jegyzőkönyv
2013. május 20., Hétfő - Strasbourg

3. A Parlament tagjai

Az illetékes máltai hatóságok közölték, hogy az Európai Parlamentbe Louis Grech helyére megválasztották Claudette Abela Baldacchinot, Edward Scicluna helyére Marlene Mizzit, Simon Busuttil helyére pedig Roberta Metsolat.

Az Európai Parlament képviselőinek közvetlen és általános választójog alapján történő választásáról szóló 1976. szeptember 20-i okmány 7. cikke (1) bekezdésének, valamint az eljárási szabályzat 4. cikke (1) és (4) bekezdésének megfelelően a Parlament tudomásul veszi Claudette Abela Baldacchino, Marlene Mizzi és Roberta Metsola parlamenti képviselőnek történő megválasztását, 2013. április 25-i hatállyal.

Az eljárási szabályzat 3. cikkének (2) bekezdése értelmében a képviselői mandátum vizsgálatának befejezéséig, illetve az esetleges vitatása tárgyában történő határozathozatalig Claudette Abela Baldacchino, Marlene Mizzi és Roberta Metsola elfoglalhatják a helyüket a Parlamentben és annak szerveiben, és minden ehhez kapcsolódó jog megilleti őket, azzal a feltétellel, hogy előzetesen nyilatkozatot tesznek, amely szerint nem folytatnak az európai parlamenti képviselői tisztséggel összeférhetetlen tevékenységet.

Az illetékes olasz hatóságok közölték, hogy Debora Serracchianit megválasztották a Friuli–Venezia Giulia Régió elnökének, és helyére 2013. május 7-i hatállyal Franco Frigot választották meg az Európai Parlamentbe.

Az Európai Parlament képviselőinek közvetlen és általános választójog alapján történő választásáról szóló 1976. szeptember 20-i okmány 7. cikke (1) bekezdésének, valamint az eljárási szabályzat 4. cikke (1) és (4) bekezdésének megfelelően a Parlament tudomásul veszi Debora Serracchiani képviselői helyének megüresedését és Franco Frigo parlamenti képviselőnek történő megválasztását a fenti időponttól kezdődően.

Az eljárási szabályzat 3. cikkének (2) bekezdése értelmében a képviselői mandátum vizsgálatának befejezéséig, illetve az esetleges vitatása tárgyában történő határozathozatalig Franco Frigo elfoglalhatja a helyét a Parlamentben és annak szerveiben, és minden ehhez kapcsolódó jog megilleti őt, azzal a feltétellel, hogy előzetesen nyilatkozatot tesz, amely szerint nem folytat az európai parlamenti képviselői tisztséggel összeférhetetlen tevékenységet.

Jogi nyilatkozat - Adatvédelmi szabályzat