Kazalo 
 Prejšnje 
 Naslednje 
 Celotno besedilo 
Zapisnik
Ponedeljek, 1. julij 2013 - Strasbourg

14. Razpored dela
CRE

Po dnevnem redu sledi določitev razporeda dela.

Razdeljen je bil končni osnutek dnevnega reda za delno zasedanje julija 2013 (PE 514.511/PDOJ), h kateremu so bile predlagane naslednje spremembe (člen 140 Poslovnika):

Ponedeljek

Ni sprememb.

Torek

Predsednik je predlagal, da se glasovanje o poročilu Dagmar Roth-Behrendt (A7-0156/2012) o Kadrovskih predpisih za uradnike in pogojih za zaposlitev drugih uslužbencev EU prestavi na torek (točka 150 PDOJ)

Parlament je pritrdil predlogu.

°
° ° °

Zahteva skupine PPE, da se na dnevni red uvrstita izjavi Sveta in Komisije o razmerah v Bolgariji (brez vložitve predlogov resolucij).

Govorili so Manfred Weber v imenu skupine PPE, ki je zahtevo utemeljil, Mariya Gabriel, ki jo je podprla, in Hannes Swoboda, ki je nasprotoval uvrstitvi te razprave na dnevni red, preden bi odbor LIBE lahko opravil predvidena zaslišanja.

Parlament je odobril zahtevo skupine PPE.

Sreda

Zahteva skupin S&D in ALDE, da se na dnevni red uvrsti izjava podpredsednice Komisije in visoke predstavnice Unije za zunanje zadeve in varnostno politiko o razmerah v Egiptu, ki bi ji sledili govori vsake politične skupine (v primeru, da se zahteva odobri, se razprava o poročilu Gilles Pargneaux (A7-0337/2012) o resnih čezmejnih nevarnostih za zdravje prestavi na torek zvečer).

Govoril je Daniel Cohn-Bendit v imenu skupine Verts/ALE, ki je zahtevo podprl in predlagal, naj se razprava zaključi z vložitvijo predlogov resolucij.

Parlament je odobril zahtevo.

Razprava o poročilu Gilles Pargneaux je bila prestavljena na torek zvečer.

°
° ° °

Govoril je Guy Verhofstadt, ki je zahteval, naj bo predsednik Komisije José Manuel Barroso prisoten na razpravi o programu agencije ZDA za nacionalno varnost za spremljanje, organih za nadzor v različnih državah članicah in vplivu na zasebnost državljanov EU (točka 138 PDOJ) (predsednik mu je odgovoril, da bo zahtevo posredoval).

Govoril je Nikolaos Chountis, ki je zahteval, da se razprava o zaprtju grške nacionalne javne radiotelevizije (točka 144 PDOJ) zaključi z vložitvijo predlogov resolucij (predsednik mu je odgovoril, da politične skupine niso vložile takšne zahteve).

Govoril je Matthias Groote o vprašanju dostopa interesnih skupin do stavb Parlamenta (predsednik mu je odgovoril, da se bo vprašanje preučilo).

Govorila sta Cristian Dan Preda, ki se je vrnil k sklepu, da se razprava o razmerah v Egiptu zaključi z vložitvijo predlogov resolucij, in opozoril, da je vložitev predlogov resolucij že predvidena v okviru razprave o položaju civilne družbe v Egiptu, predvidene v četrtek popoldan (točka 148 PDOJ), Daniel Cohn-Bendit, ki je zagovarjal malo prej sprejeto odločitev (predsednik je Cristiana Dan Preda spomnil, da je bil dnevni red sprejet), Cristian Dan Preda, ki je zahteval, da se Parlament v tem primeru izreče o možnosti, da bi se v četrtek glasovalo o še eni resoluciji o Egiptu (predsednik mu je predlagal, naj svojo zahtevo predstavi ob začetku seje naslednjega dne) in Daniel Cohn-Bendit.

Četrtek

Ni sprememb.

°
° ° °

S tem je bil določen razpored dela.

Pravno obvestilo - Varstvo osebnih podatkov