Kazalo 
 Prejšnje 
 Naslednje 
 Celotno besedilo 
Zapisnik
Ponedeljek, 9. december 2013 - Strasbourg

6. Razlaga Poslovnika

Predsednik je v skladu s členom 211(3) Poslovnika Parlament seznanil z razlago člena 202(5) Poslovnika, ki jo je podal Odbor za ustavne zadeve, zaprošen za mnenje o tej določbi.

"Namen obiskov za ugotavljanje dejstev in poročil o navedenih obiskih je zgolj zagotoviti odboru zahtevane informacije, ki mu omogočajo nadaljnjo obravnavo peticije. Priprava osnutkov takšnih poročil spada v izključno pristojnost udeležencev obiska, ki si prizadevajo doseči soglasje. Če ni doseženo soglasje, mora poročilo izpostaviti različne ugotovitve dejstev ali ocene. Poročilo se predloži odboru v odobritev z enim samim glasovanjem, razen če predsednik izjavi, kadar je primerno, da se lahko predlagajo spremembe k delom poročila. Člen 52 se ne uporablja za ta poročila, ne neposredno ne smiselno. V primeru, da ni odobritve s strani odbora, se poročila ne posredujejo predsedniku."

Če tej razlagi Poslovnika do začetka seje naslednjega dne v torek 10.decembra 2013 ne bo nasprotovala politična skupina ali najmanj štirideset poslancev (člen 211(4) Poslovnika), bo veljala za sprejeto. V nasprotnem primeru bo o njej glasoval Parlament.

Pravno obvestilo - Varstvo osebnih podatkov