Index 
 Înapoi 
 Înainte 
 Text integral 
Proces-verbal
Luni, 24 februarie 2014 - Strasbourg

3. Declaraţiile Preşedintelui
Stenograma

Președintele a făcut o declarație în care a făcut bilanțul situației actuale din Ucraina și, în special, a exprimat solidaritatea Parlamentului cu poporul ucrainean și a condamnat recentele episoade violente din țară.

De asemenea, Președintele a salutat eliberarea Iuliei Timoșcenko, în special datorită intervențiilor lui Pat Cox, fost Președinte al Parlamentului și ale lui Aleksander Kwasniewski, fost Președinte al Poloniei.

El a subliniat că prioritatea actuală este menținerea stabilității și unității țării, precum și reconcilierea națională, și a amintit că Parlamentul va analiza situația Ucrainei în miercurea următoare, la întoarcerea delegației ad-hoc de la Kiev.

Parlamentul a păstrat un moment de reculegere în memoria victimelor ucise în lupta pentru democrație și libertate.

°
° ° °

Președintele a făcut apoi o declarație în care și-a prezentat condoleanțele familiilor victimelor tragicului accident care a avut loc la Kerala, în largul coastelor Indiei, la 15 februarie 2012, și i-a amintit, de asemenea, pe cei doi pușcași marini italieni, Massimiliano Latorre și Salvatore Girone, deținuți de autoritățile indiene de peste doi ani.

Președintele a invitat autoritățile indiene să aplice dreptul internațional în vigoare, a reiterat angajamentul Italiei și al Uniunii Europene de combatere a pirateriei în toată lumea și a amintit că relațiile dintre Uniunea Europeană și India trebuie să se bazeze pe încredere reciprocă, supremația dreptului, diplomație și dialog. El și-a exprimat apoi solidaritatea cu cei doi cetățeni italieni deținuți.

Aviz juridic - Politica de confidențialitate