2. Aprobarea procesului-verbal al ședinței precedente
Procesul-verbal al ședinței precedente a fost aprobat.
° ° ° °
Marielle de Sarnez a fost prezentă joi, 23 octombrie 2014, însă numele său nu figurează pe lista de prezență.
Daniel Buda a comunicat că ar fi dorit să voteze împotriva amendamentului 11 la propunerea de rezoluție comună RC-B8-0027/2014 privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor și că s-ar fi abținut în ce privește amendamentul 5 la aceeași propunere de rezoluție comună (punctul 10.6 al PV din 17.7.2014). El ar fi dorit să voteze împotriva amendamentului 3 la propunerea de rezoluție comună RC-B8-0071/2014 privind escaladarea violenței între Israel și Palestina (punctul 10.8 al PV din 17.7.2014).
3. A 25-a aniversare a căderii Zidului Berlinului (dezbatere)
Declarație a Președintelui: A 25-a aniversare a căderii Zidului Berlinului (2014/2920(RSP))
Președintele a făcut declarația.
Au intervenit: Herbert Reul, în numele Grupului PPE, Gianni Pittella, în numele Grupului S&D, Hans-Olaf Henkel, în numele Grupului ECR, Alexander Graf Lambsdorff, în numele Grupului ALDE, Gabriele Zimmer, în numele Grupului GUE/NGL, Rebecca Harms, în numele Grupului Verts/ALE, Valentinas Mazuronis, în numele Grupului EFDD, și Mara Bizzotto, neafiliată.
Dezbaterea s-a încheiat.
4. Componența Parlamentului
Miguel Arias Cañete, Andrus Ansip, Valdis Dombrovskis și Christos Stylianides, precum și Marianne Thyssen și Corina Crețu au fost numiți comisari europeni cu efect de la 1 noiembrie 2014.
În conformitate cu articolul 4 alineatele (1) și (4) din Regulamentul de procedură, Parlamentul constată existența locurilor vacante începând cu această dată și informează despre aceasta autoritățile naționale în cauză.
° ° ° °
Tomislav Donchev a fost numit viceprim-ministru al Bulgariei începând cu efect de la 7 noiembrie 2014.
În conformitate cu articolul 4 alineatele (1) și (4) din Regulamentul de procedură, Parlamentul constată existența locului vacant începând cu această dată și informează despre aceasta autoritatea națională în cauză.
° ° ° °
Francisco Sosa Wagner și-a notificat în scris demisia din calitatea de deputat în Parlament, aceasta producând efecte de la 20 octombrie 2014.
În conformitate cu articolul 4 alineatul (3) din Regulamentul de procedură, Parlamentul constată existența locului vacant rezultat începând cu această dată și informează despre aceasta autoritatea națională în cauză.
° ° ° °
Autoritățile estoniene competente au comunicat alegerea în Parlamentul European a lui Urmas Paet, în locul lui Andrus Ansip, ca deputat în Parlament, cu efect de la 3 noiembrie 2014.
Autoritățile cipriote competente au comunicat alegerea în Parlamentul European a lui Lefteris Christoforou, în locul lui Christos Stylianides, ca deputat în Parlament, cu efect de la 3 noiembrie 2014.
Autoritățile letone competente au comunicat alegerea în Parlamentul European a lui Inese Vaidere, în locul lui Valdis Dombrovskis, ca deputată în Parlament, cu efect de la 1 noiembrie 2014.
Autoritățile spaniole competente au comunicat alegerea în Parlamentul European a lui Carlos Iturgaiz, în locul lui Miguel Arias Cañete, ca deputat în Parlament, cu efect de la 6 noiembrie 2014.
Autoritățile belgiene competente au comunicat alegerea în Parlamentul European a lui Tom Vandenkendelaere, în locul lui Marianne Thyssen, ca deputat în Parlament, cu efect de la 6 noiembrie 2014.
În conformitate cu articolul 7 alineatul (1) din Actul din 20 septembrie 1976 privind alegerea membrilor Parlamentului European prin vot universal direct și cu articolul 4 alineatele (1) și (4) din Regulamentul de procedură, Parlamentul ia act de alegerea lui Urmas Paet și a lui Lefteris Christoforou cu efect de la 3 noiembrie 2014, a lui Inese Vaidere cu efect de la 1 noiembrie 2014, a lui Carlos Iturgaiz și a lui Tom Vandenkendelaere cu efect de la 6 noiembrie 2014.
În conformitate cu articolul 3 alineatul (2) din Regulamentul de procedură, atât timp cât prerogativele lor nu au fost verificate sau nu s-a luat o hotărâre în legătură cu o eventuală contestație, Urmas Paet, Lefteris Christoforou, Carlos Iturgaiz, Tom Vandenkendelaere et Inese Vaidere se bucură de exercitarea deplină a drepturilor lor în Parlament și în organele acestuia, cu condiția să fi declarat în prealabil că nu exercită o funcție incompatibilă cu cea de deputat în Parlamentul European.
5. Cereri de ridicare a imunității parlamentare
Autoritățile lituaniene competente au adresat Președintelui o cerere de ridicare a imunității parlamentare a lui Viktor Uspaskich în cadrul unei anchete preliminare într-o cauză penală.
În conformitate cu articolul 9 alineatul (1) din Regulamentul de procedură, cererea a fost trimisă comisiei competente, și anume Comisiei JURI.
° ° ° °
Autoritățile portugheze competente au adresat Președintelui o cerere de ridicare a imunității parlamentare a lui António Marinho e Pinto în cadrul unei proceduri penale în fața instanței din regiunea Coimbra.
În conformitate cu articolul 9 alineatul (1) din Regulamentul de procedură, cererea a fost trimisă comisiei competente, și anume Comisiei JURI.
6. Componența comisiilor și delegațiilor
Președintele a primit din partea Grupurilor ALDE, PPE și ECR următoarele cereri de numire:
BUDG: Urmas Paet, Carlos Iturgaiz, Inese Vaidere, Lefteris Christoforou. Esteban González Pons nu mai este membru.
DEVE: Beatriz Becerra Basterrechea.
EMPL: Beatriz Becerra Basterrechea nu mai este membră.
ECON: Tom Vandenkendelaere.
PECH: Carlos Iturgaiz.
CONT: Verónica Lope Fontagné.
AFCO: Esteban González Pons.
ENVI: Marcus Pretzell în locul lui Ashley Fox.
PETI: Svetoslav Hristov Malinov în locul lui Renate Weber.
Subcomisia pentru drepturile omului: Beatriz Becerra Basterrechea.
Delegația la Comisiile parlamentare de cooperare UE-Kazahstan, UE-Kirghistan și UE-Uzbekistan și pentru relațiile cu Tadjikistan, Turkmenistan și Mongolia : Urmas Paet.
delegația la Comisia parlamentară mixtă UE-Chile: Tom Vandenkendelaere.
Delegația la Adunarea parlamentară euro-latino-americană: Tom Vandenkendelaere.
Delegația la Adunarea Parlamentară Paritară ACP-UE: Carlos Iturgaiz, Inese Vaidere.
Delegația pentru relațiile cu Statele Unite: Lefteris Christoforou.
Aceste numiri se consideră ratificate dacă nu se prezintă nicio obiecție până la aprobarea prezentului proces-verbal.
7. Semnarea actelor adoptate în conformitate cu procedura legislativă ordinară (articolul 78 din Regulamentul de procedură)
Președintele a anunțat că, împreună cu președintele Consiliului, a semnat la 29 octombrie 2014 următorul act adoptat în conformitate cu procedura legislativă ordinară:
- Regulamentul al Parlamentului european şi al Consiliului de modificare a Regulamentului (UE) nr. 374/2014 privind reducerea sau eliminarea taxelor vamale aplicabile mărfurilor originare din Ucraina (00093/2014/LEX - C8-0227/2014 - 2014/0279(COD)).
8. Cursul dat pozițiilor și rezoluțiilor Parlamentului
Comunicările Comisiei privind cursul dat pozițiilor și rezoluțiilor adoptate de Parlament în perioadele de sesiune iulie I, iulie II și septembrie 2014 sunt disponibile pe site-ul „Europarl”.
9. Depunere de documente
Au fost depuse următoarele documente:
1) de către Consiliu și Comisie:
- Propunerea de regulament al Parlamentului European şi al Consiliului privind cerințele referitoare la limitele emisiilor și omologarea de tip pentru motoarele cu ardere internă pentru echipamentele mobile fără destinație rutieră (COM(2014)0581 - C8-0168/2014 - 2014/0268(COD)) În conformitate cu articolul 137 alineatul (1) din Regulamentul de procedură, Preşedintele va consulta Comitetul Economic şi Social European cu privire la această propunere.
retrimis
fond :
ENVI
aviz :
IMCO
- Propunere de decizie a Parlamentului european şi a Consiliului privind mobilizarea Fondului european de ajustare la globalizare, în conformitate cu punctul 13 din Acordul interinstituțional din 2 decembrie 2013 între Parlamentul European, Consiliu și Comisie privind disciplina bugetară, cooperarea în chestiuni bugetare și buna gestiune financiară (cererea EGF/2014/005 FR/GAD) din partea Franței (COM(2014)0662 - C8-0226/2014 - 2014/2166(BUD))
retrimis
fond :
BUDG
aviz :
EMPL, REGI
- Propunerea de regulament al Parlamentului European şi al Consiliului privind protecția împotriva importurilor care fac obiectul unor subvenții din partea țărilor care nu sunt membre ale Uniunii Europene (versiune codificată) (COM(2014)0660 - C8-0229/2014 – 2014/0305(COD))
În conformitate cu dispozițiile articolului 304 din tratat, Preşedintele va consulta Comitetul Economic şi Social European cu privire la această propunere.
retrimis
fond :
JURI
- Propunere de decizie a Parlamentului european şi a Consiliului privind mobilizarea Fondului european de ajustare la globalizare, în conformitate cu punctul 13 din Acordul interinstituțional din 2 decembrie 2013 între Parlamentul European, Consiliu și Comisie privind disciplina bugetară, cooperarea în chestiuni bugetare și buna gestiune financiară (cerere EGF/2014/010 IT/Whirlpool) (COM(2014)0672 - C8-0231/2014 - 2014/2170(BUD))
retrimis
fond :
BUDG
aviz :
EMPL, REGI
- Propunere de decizie a Consiliului privind regimul de impozitare aferent taxelor de andocare în regiunile ultraperiferice franceze (COM(2014)0666 - C8-0242/2014 - 2014/0308(CNS))
retrimis
fond :
REGI
aviz :
ECON
2) de comisiile parlamentare, rapoarte
- *** Recomandare referitoare la proiectul de decizie a Consiliului privind încheierea, în numele Uniunii Europene, a Acordului de asociere dintre Uniunea Europeană, Comunitatea Europeană a Energiei Atomice și statele membre ale acestora, pe de o parte, și Republica Moldova, pe de altă parte (09828/2014 - C8-0130/2014 - 2014/0083(NLE)) - AFET - Raportor: Petras Auštrevičius (A8-0020/2014)
- Raport conținând o propunere de rezoluție fără caracter legislativ referitoare la propunerea de decizie a Consiliului de încheiere, în numele Uniunii Europene, a unui acord de asociere între Uniunea Europeană și Comunitatea Europeană a Energiei Atomice și statele membre ale acestora, pe de o parte, și Republica Moldova, pe de altă parte (2014/2817(INI)) - AFET - Raportor: Petras Auštrevičius (A8-0022/2014)
- Raport referitor la propunerea de decizie a Parlamentului European și a Consiliului privind mobilizarea Fondului european de ajustare la globalizare în conformitate cu punctul 13 din Acordul interinstituțional din 2 decembrie 2013 dintre Parlamentul European, Consiliu și Comisie privind disciplina bugetară, cooperarea în chestiuni bugetare și buna gestiune financiară (cererea EGF/2014/009 EL/Sprider Stores, din Grecia) (COM(2014)0620 - C8-0183/2014 - 2014/2107(BUD)) - BUDG - Raportor: Victor Negrescu (A8-0023/2014)
- Raport referitor la propunerea de decizie a Parlamentului European și a Consiliului privind mobilizarea Fondului european de ajustare la globalizare în conformitate cu punctul 13 din Acordul interinstituțional din 2 decembrie 2013 dintre Parlamentul European, Consiliu și Comisie privind disciplina bugetară, cooperarea în chestiuni bugetare și buna gestiune financiară (cererea EGF/2014/007 IE/Andersen Ireland, prezentată de Irlanda) (COM(2014)0616 - C8-0173/2014 - 2014/2098(BUD)) - BUDG - Raportor: Ivan Štefanec (A8-0024/2014)
- Raport referitor la cererea de ridicare a imunității deputatei Ana Gomes (2014/2045(IMM)) - JURI - Raportoare: Heidi Hautala (A8-0025/2014
3) de către Ombudsmanul European
Raportul anual al Ombudsmanului European (articolul 220 din Regulamentul de procedură)
Comisia PETI
Raportul anual 2013 – Ombudsmanul European (N8-0044/2014)
(aviz: CONT).
10. Acte delegate (articolul 105 din Regulamentul de procedură)
Parlamentul a primit obiecțiunea Consiliului cu privire la următorul act delegat:
- Regulamentul delegat al Comisei privind formatul de transmitere pentru datele privind cheltuielile cu cercetarea și dezvoltarea, astfel cum se menționează în Regulamentul (UE) nr. 549/2013 al Parlamentului European și al Consiliului privind Sistemul european de conturi naționale și regionale din Uniunea Europeană - C(2014) 05658 - 2014/2804(DEA)
Data primirii: 7 noiembrie 2014
trimisă la comisia competentă pentru actul legislativ de bază: ECON.
11. Decizii privind anumite documente
Verificarea prerogativelor (articolul 3 alineatul (3) din Regulamentul de procedură)
Președintele, în numele Parlamentului, a urat bun venit celor șase înalți funcționari ai Congresului național al Braziliei, care au luat loc în tribuna oficială.
13. Ordinea lucrărilor
Proiectul definitiv de ordine de zi al ședinței plenare din noiembrie I 2014 (PE 541.735/OJ) a fost distribuit și au fost propuse următoarele modificări ale acestuia (articolul 152 din Regulamentul de procedură):
Miercuri
Președintele a propus, după consultarea grupurilor politice, să se înscrie pe ordinea de zi o declarație a Președintelui Comisiei urmată de luări de cuvânt ale grupurilor politice.
Președintele a propus să se înscrie pe ordinea de zi o dezbatere privind declarațiile Consiliului și Comisiei cu privire la Lupta împotriva evaziunii fiscale.
Președintele a propus să se modifice după cum urmează titlul dezbaterii comune cu privire la modificarea Protocolului 31 la Acordul privind SEE (punctele 18 și 22 din proiectul de ordine de zi): „Modificarea acordurilor cu țările SEE și Elveția” și să se adauge la dezbatere o declarație a Comisiei.
Ședința a fost prelungită până la ora 23.30.
Joi
Președintele a propus să se înscrie la votare raportul Hautala referitor la ridicarea imunității parlamentare a lui Ana Gomes (A8-0025/2014).
Jean-Claude Juncker (Președintele Comisiei) a făcut o declarație.
Au intervenit: Manfred Weber, în numele Grupului PPE, Gianni Pittella, în numele Grupului S&D, Kay Swinburne, în numele Grupului ECR, Guy Verhofstadt, în numele Grupului ALDE, Jonathan Arnott, pentru o problemă de procedură, Gabriele Zimmer, în numele Grupului GUE/NGL, Beatrix von Storch, pentru o problemă de procedură, Philippe Lamberts, în numele Grupului Verts/ALE, Paul Nuttall, în numele Grupului EFDD, și Bruno Gollnisch, neafiliat.
A intervenit Jean-Claude Juncker.
Dezbaterea s-a încheiat.
15. Alegerea unui vicepreședinte al Parlamentului European (vot)
Președintele a declarat că a primit candidaturile lui Ioan Mircea Pașcu și Fabio Massimo Castaldo.
A intervenit Fabio Massimo Castaldo pentru a-și retrage candidatura.
Președintele a hotărât să se recurgă la un vot secret electronic.
Au intervenit: cu privire la modul de votare Ashley Fox, Anne-Marie Mineur, Nuno Melo și Richard Sulík.
S-a trecut la vot.
Prin vot electronic (461 deputați care au votat, 284 voturi pentru, 177 abțineri), Parlamentul l-a ales pe Ioan Mircea Pașcu.
Președintele l-a proclamat pe Ioan Mircea Pașcu vicepreședinte al Parlamentului European și l-a felicitat pentru alegerea sa.
În conformitate cu articolul 20 alineatul (1) din Regulamentul de procedură, acesta a luat locul fostei vicepreședinte în ordinea precedenței, adică locul opt.
A intervenit Jonathan Arnott.
16. Lupta împotriva evaziunii fiscale (dezbatere)
Declarații ale Consiliului și ale Comisiei: Lupta împotriva evaziunii fiscale (2014/2944(RSP))
Pierre Moscovici (membru al Comisiei) a făcut declarația.
A PREZIDAT: Mairead McGUINNESS Vicepreședintă
Au intervenit: Burkhard Balz, în numele Grupului PPE, Elisa Ferreira, în numele Grupului S&D, care a răspuns, de asemenea, unei întrebări adresate în conformitate cu procedura „cartonașului albastru” de către António Marinho e Pinto, Bernd Lucke, în numele Grupului ECR, Sophia in 't Veld, în numele Grupului ALDE, care a răspuns, de asemenea, unei întrebări adresate în conformitate cu procedura „cartonașului albastru” de către Bill Etheridge, Dimitrios Papadimoulis, în numele Grupului GUE/NGL, Sven Giegold, în numele Grupului Verts/ALE, Marco Zanni, în numele Grupului EFDD, Mario Borghezio, neafiliat, Pablo Zalba Bidegain, Evelyn Regner, Sander Loones, Michael Theurer, Malin Björk, Philippe Lamberts, Barbara Kappel, Dariusz Rosati, István Ujhelyi, care a răspuns, de asemenea, unei întrebări adresate în conformitate cu procedura „cartonașului albastru” de către Jonathan Arnott, Cora van Nieuwenhuizen, Dennis de Jong, Ernest Urtasun, Peter Lundgren, Theodor Dumitru Stolojan, Iratxe García Pérez, Fabio De Masi, Peter Eriksson, Esther de Lange, Jeppe Kofod, Pablo Iglesias, Frank Engel, Pervenche Berès, João Ferreira, Werner Langen, care a răspuns, de asemenea, unei întrebări adresate în conformitate cu procedura „cartonașului albastru” de către Marek Jurek, Pablo Iglesias, pentru a adresa o întrebare cu privire la procedura „cartonașului albastru” (Președinta a reamintit procedura aplicabilă), Pervenche Berès, pe aceeași temă, șiRina Ronja Kari.
A PREZIDAT: Adina-Ioana VĂLEAN Vicepreședintă
Au intervenit: José Manuel Fernandes, care a răspuns, de asemenea, unei întrebări adresate în conformitate cu procedura „cartonașului albastru” de către Ana Gomes și Georgios Kyrtsos, care a răspuns, de asemenea, unei întrebări adresate în conformitate cu procedura „cartonașului albastru” de către Tibor Szanyi.
Au intervenit conform procedurii „catch the eye”: Eva Kaili, Henna Virkkunen, Notis Marias, Patricija Šulin, José Blanco López, Marisa Matias, Ana Gomes, Benedek Jávor și Bill Etheridge.
A intervenit Pierre Moscovici.
Dezbaterea s-a încheiat.
17. Prezentarea raportului anual al Curții de Conturi - 2013 (dezbatere)
Prezentarea raportului anual al Curții de Conturi - 2013 (2014/2867(RSP))
Vítor Manuel da Silva Caldeira (Președintele Curții de Conturi) a făcut prezentarea.
A intervenit Kristalina Georgieva (vicepreședintă a Comisiei).
Au intervenit: Ingeborg Gräßle, în numele Grupului PPE, Inés Ayala Sender, în numele Grupului S&D, Ryszard Czarnecki, în numele Grupului ECR, Nedzhmi Ali, în numele Grupului ALDE, Bart Staes, în numele Grupului Verts/ALE, Marco Valli, în numele Grupului EFDD, și Harald Vilimsky, neafiliat.
A PREZIDAT: Sylvie GUILLAUME Vicepreședintă
Au intervenit: Petri Sarvamaa, Bogusław Liberadzki, Anders Primdahl Vistisen, Jonathan Arnott, Louis Aliot, Tamás Deutsch, Derek Vaughan, Richard Ashworth, Isabella Adinolfi, Gianluca Buonanno, Claudia Schmidt, Jens Geier, Richard Sulík, Tomáš Zdechovský, Caterina Chinnici și Wim van de Camp, care a răspuns, de asemenea, unei întrebări adresate în conformitate cu procedura „cartonașului albastru” de către Jens Geier.
Au intervenit conform procedurii „catch the eye”: Lucy Anderson, Notis Marias, Igor Šoltes, Bill Etheridge, Krisztina Morvai, Nicola Caputo și Franz Obermayr.
Au intervenit: Kristalina Georgieva și Vítor Manuel da Silva Caldeira.
Dezbaterea s-a încheiat.
18. Procesul de pace din Irlanda de Nord (dezbatere)
Declarație a Comisiei: Procesul de pace din Irlanda de Nord (2014/2906(RSP))
Corina Crețu (membră a Comisiei) a făcut declarația.
Au intervenit: Seán Kelly, în numele Grupului PPE, care a răspuns, de asemenea, unei întrebări adresate în conformitate cu procedura „cartonașului albastru” de către Bill Etheridge, Claude Moraes, în numele Grupului S&D, James Nicholson, în numele Grupului ECR, Marian Harkin, în numele Grupului ALDE, și Martina Anderson, în numele Grupului GUE/NGL.
A PREZIDAT: Ildikó GÁLL-PELCZ Vicepreședintă
Au intervenit: Keith Taylor, în numele Grupului Verts/ALE, Paul Nuttall, în numele Grupului EFDD, care a răspuns, de asemenea, unei întrebări adresate în conformitate cu procedura „cartonașului albastru” de către Elmar Brok, Diane Dodds, neafiliată, care a răspuns, de asemenea, unei întrebări adresate în conformitate cu procedura „cartonașului albastru” de către Charles Tannock, Esteban González Pons, Ramón Jáuregui Atondo, Mark Demesmaeker, Catherine Bearder, Liadh Ní Riada, Jill Evans, Deirdre Clune, Seb Dance, care a răspuns, de asemenea, unei întrebări adresate în conformitate cu procedura „cartonașului albastru” de către James Nicholson, Jana Žitňanská, Tonino Picula și Marc Tarabella.
Au intervenit conform procedurii „catch the eye”: Mairead McGuinness, Izaskun Bilbao Barandica, Josu Juaristi Abaunz, Bill Etheridge și Ivan Jakovčić.
A intervenit Corina Crețu.
Propunere de rezoluție depusă, în temeiul articolului 123 alineatul (2) din Regulamentul de procedură, ca încheiere a dezbaterii:
- Seán Kelly, în numele Grupului PPE, Claude Moraes, în numele Grupului S&D, James Nicholson, în numele Grupului ECR, Marian Harkin și Catherine Bearder, în numele Grupului ALDE, Martina Anderson, Gabriele Zimmer, Lynn Boylan, Liadh Ní Riada, Matt Carthy, Patrick Le Hyaric, Neoklis Sylikiotis, Merja Kyllönen, Malin Björk, Dimitrios Papadimoulis și Kateřina Konečná, în numele Grupului GUE/NGL, și Keith Taylor, în numele Grupului Verts/ALE, referitoare la procesul de pace din Irlanda de Nord (2014/2906(RSP)) (B8-0218/2014).
19. Acțiuni ale Turciei care creează tensiuni în zona economică exclusivă a Ciprului (dezbatere)
Declarația Vicepreședintelui Comisiei și Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate: Acțiuni ale Turciei care creează tensiuni în zona economică exclusivă a Ciprului (2014/2921(RSP))
Johannes Hahn (membru al Comisiei) a făcut declarația în numele Vicepreședintelui Comisiei și Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate.
Au intervenit: Elmar Brok, în numele Grupului PPE, Victor Boștinaru, în numele Grupului S&D, Charles Tannock, în numele Grupului ECR, Johannes Cornelis van Baalen, în numele Grupului ALDE, Gabriele Zimmer, în numele Grupului GUE/NGL, Davor Škrlec, în numele Grupului Verts/ALE, Marco Affronte, în numele Grupului EFDD, Eleftherios Synadinos, neafiliat, Eleni Theocharous și Richard Howitt.
A PREZIDAT: Rainer WIELAND Vicepreședinte
Au intervenit: Geoffrey Van Orden, pentru a răspunde, de asemenea, la două întrebări adresate în conformitate cu procedura „cartonașului albastru” de către Takis Hadjigeorgiou și Eleni Theocharous, Javier Couso Permuy, Fabio Massimo Castaldo, Edouard Ferrand, Manolis Kefalogiannis, care a răspuns, de asemenea, unei întrebări adresate în conformitate cu procedura „cartonașului albastru” de către William (The Earl of) Dartmouth, Kati Piri, Notis Marias, Sofia Sakorafa, Konstantinos Papadakis, Elisabetta Gardini, Costas Mavrides, Renate Sommer, Demetris Papadakis, Cristian Dan Preda, Eva Kaili, Jarosław Wałęsa, Miltiadis Kyrkos, Elissavet Vozemberg, care a răspuns, de asemenea, unei întrebări adresate în conformitate cu procedura „cartonașului albastru” de către Eva Kaili, șiVincent Peillon, care a răspuns, de asemenea, unei întrebări adresate în conformitate cu procedura „cartonașului albastru” de către Bronis Ropė.
Au intervenit conform procedurii „catch the eye”: Maria Spyraki, Angel Dzhambazki, Cecilia Wikström, Miguel Viegas și Emmanouil Glezos.
A intervenit Johannes Hahn.
Propuneri de rezoluție depuse, în temeiul articolului 123 alineatul (2) din Regulamentul de procedură, ca încheiere a dezbaterii:
- Charles Tannock, în numele Grupului ECR, referitoare la acțiunile Turciei care creează tensiuni în zona economică exclusivă a Ciprului (2014/2921(RSP)) (B8-0211/2014);
- Johannes Cornelis van Baalen și Alexander Graf Lambsdorff, în numele Grupului ALDE, referitoare la acțiunile Turciei care creează tensiuni în zona economică exclusivă a Ciprului (2014/2921(RSP)) (B8-0212/2014);
- Gabriele Zimmer, Neoklis Sylikiotis, Takis Hadjigeorgiou, Javier Couso Permuy, Sofia Sakorafa, João Ferreira, Miloslav Ransdorf, Patrick Le Hyaric, Merja Kyllönen, Inês Cristina Zuber, Miguel Viegas, Dimitrios Papadimoulis, Kostas Chrysogonos, Emmanouil Glezos și Kateřina Konečná, în numele Grupului GUE/NGL, referitoare la acțiunile Turciei care creează tensiuni în zona economică exclusivă a Ciprului (2014/2921(RSP)) (B8-0216/2014);
- Ska Keller, în numele Grupului Verts/ALE referitoare la situația din zona economică exclusivă a Republicii Cipru (2014/2921(RSP)) (B8-0217/2014);
- Fabio Massimo Castaldo și Ignazio Corrao, în numele Grupului EFDD, referitoare la situația din zona economică exclusivă a Republicii Cipru (2014/2921(RSP)) (B8-0221/2014);
- Cristian Dan Preda, Arnaud Danjean, Jacek Saryusz-Wolski, Elmar Brok și Renate Sommer, în numele Grupului PPE, referitoare la acțiunile Turciei care creează tensiuni în zona economică exclusivă a Ciprului (2014/2921(RSP)) (B8-0223/2014);
- Knut Fleckenstein, Richard Howitt, Konstantinos Papadakis, Costas Mavrides, Miltiadis Kyrkos și Nikos Androulakis, în numele Grupului S&D, referitoare la acțiunile Turciei care creează tensiuni în zona economică exclusivă a Republicii Cipru (2014/2921(RSP)) (B8-0225/2014).
20. Situația umanitară din Sudanul de Sud (dezbatere)
Declarația Vicepreședintelui Comisiei și Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate: Situația umanitară din Sudanul de Sud (2014/2922(RSP))
Johannes Hahn (membru al Comisiei) a făcut declarația în numele Vicepreședintelui Comisiei și Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate.
Au intervenit: Joachim Zeller, în numele Grupului PPE, Enrique Guerrero Salom, în numele Grupului S&D, Bas Belder, în numele Grupului ECR, Charles Goerens, în numele Grupului ALDE, și Judith Sargentini, în numele Grupului Verts/ALE.
A PREZIDAT: Ryszard CZARNECKI Vicepreședinte
Au intervenit: Ignazio Corrao, în numele Grupului EFDD, Sotirios Zarianopoulos, neafiliat, Davor Ivo Stier, Josef Weidenholzer, Jana Žitňanská, Giulia Moi, Bogdan Brunon Wenta, Michela Giuffrida, Agustín Díaz de Mera García Consuegra, Giulia Moi, care a răspuns, de asemenea, unei întrebări adresate în conformitate cu procedura „cartonașului albastru” de către Michela Giuffrida, Agustín Díaz de Mera García Consuegra, Ana Gomes, Maurice Ponga, Vincent Peillon și Juan Fernando López Aguilar.
Au intervenit conform procedurii „catch the eye”: Seán Kelly, Notis Marias, Petr Ježek și Fabio Massimo Castaldo.
A intervenit Johannes Hahn.
Propuneri de rezoluție depuse, în temeiul articolului 123 alineatul (2) din Regulamentul de procedură, ca încheiere a dezbaterii:
- Judith Sargentini, Heidi Hautala, Jordi Sebastià, Maria Heubuch, Bodil Ceballos, Igor Šoltes, Bart Staes și Davor Škrlec, în numele Grupului Verts/ALE, referitoare la situația umanitară din Sudanul de Sud (2014/2922(RSP)) (B8-0213/2014);
- Mark Demesmaeker, Nirj Deva, Charles Tannock și Jan Zahradil, în numele Grupului ECR, referitoare la situația umanitară din Sudanul de Sud (2014/2922(RSP)) (B8-0214/2014);
- Lola Sánchez Caldentey, Malin Björk, Merja Kyllönen, Patrick Le Hyaric, Miloslav Ransdorf, Marina Albiol Guzmán, Paloma López Bermejo, Ángela Vallina, Javier Couso Permuy și Kateřina Konečná, în numele Grupului GUE/NGL, referitoare la situația umanitară din Sudanul de Sud (2014/2922(RSP)) (B8-0215/2014);
- Ignazio Corrao și Fabio Massimo Castaldo, în numele Grupului EFDD, referitoare la situația umanitară din Sudanul de Sud (2014/2922(RSP)) (B8-0219/2014);
- Linda McAvan, Norbert Neuser, Arne Lietz, Enrique Guerrero Salom, Vincent Peillon, Marlene Mizzi, Michela Giuffrida, Elena Valenciano și Doru-Claudian Frunzulică, în numele Grupului S&D, referitoare la situația umanitară din Sudanul de Sud (2014/2922(RSP)) (B8-0220/2014);
- Charles Goerens, Louis Michel și Ivo Vajgl, în numele Grupului ALDE, referitoare la situația umanitară din Sudanul de Sud (2014/2922(RSP)) (B8-0222/2014);
- Joachim Zeller, Davor Ivo Stier, Lorenzo Cesa, Mariya Gabriel, Elisabetta Gardini, Philippe Juvin, Luděk Niedermayer, Stanislav Polčák, Maurice Ponga, Jiří Pospíšil, Cristian Dan Preda, Pavel Svoboda și Michaela Šojdrová, în numele Grupului PPE, referitoare la situația umanitară din Sudanul de Sud (2014/2922(RSP)) (B8-0224/2014).
21. Modificarea acordurilor cu țările SEE și Elveția (dezbatere)
Declarație a Comisiei: Modificarea Protocolului 31 la Acordul privind SEE referitor la cooperarea în domenii specifice în afara celor patru libertăți, (COM(2014)0197), în legătură cu Programul Uniunii Europene pentru ocuparea forței de muncă și inovare socială („EaSI”) și cu Instrumentul european de microfinanțare Progress pentru ocuparea forței de muncă și incluziune socială (2014/2885(RSP))
Declarație a Comisiei: Modificarea Protocolului 31 la Acordul privind SEE referitor la cooperarea în domenii specifice în afara celor patru libertăți, (COM(2014)0262), în legătură cu cooperarea în ceea ce privește libera circulație a lucrătorilor, coordonarea sistemelor de securitate socială și măsurile în favoarea lucrătorilor migranți, inclusiv a lucrătorilor migranți din țări terțe (2014/2924(RSP))
Declarație a Comisiei: Poziţia care urmează să fie adoptată de Uniunea Europeană în cadrul Comitetului mixt instituit în temeiul Acordului dintre Comunitatea Europeană şi statele membre ale acesteia, pe de o parte, şi Confederaţia Elveţiană, pe de altă parte, privind libera circulație a persoanelor în ceea ce privește modificarea anexei II la acordul respectiv referitoare la coordonarea sistemelor de securitate socială (COM(2014)0611) (2014/2932(RSP))
Marianne Thyssen (membră a Comisiei) a făcut declarația.
Au intervenit: Thomas Mann, în numele Grupului PPE, Jutta Steinruck, în numele Grupului S&D, Anthea McIntyre, în numele Grupului ECR, Marian Harkin, în numele Grupului ALDE, Rosa D'Amato, în numele Grupului EFDD, Marcel de Graaff, neafiliat, Verónica Lope Fontagné, Sergio Gutiérrez Prieto, Petr Mach, Gilles Lebreton, Jeroen Lenaers, Sergio Gaetano Cofferati, Marie-Christine Arnautu, Danuta Jazłowiecka, Tibor Szanyi, Massimiliano Salini, Evelyn Regner, Siôn Simon, care a solicitat ca intervenția lui Marcel de Graaff să fie examinată de Președinte și care a răspuns, de asemenea, unei întrebări adresate în conformitate cu procedura „cartonașului albastru” de către Gilles Lebreton.
A intervenit în conformitate cu procedura „catch the eye“: Miguel Viegas.
A intervenit Marianne Thyssen.
Dezbaterea s-a încheiat.
22. Intervenții de un minut privind chestiuni politice importante
Au luat cuvântul, în conformitate cu articolul 163 din Regulamentul de procedură, pentru intervenții de un minut, următorii deputați, care doresc să atragă atenția Parlamentului în special asupra unor chestiuni politice importante:
Claude Rolin, Maria Arena, Beatrix von Storch, Ilhan Kyuchyuk, Luke Ming Flanagan, Margrete Auken, Ignazio Corrao, Sotirios Zarianopoulos, Daniel Buda, Alfred Sant, Joachim Starbatty, Jozo Radoš, Lidia Senra Rodríguez, Jordi Sebastià, Fabio Massimo Castaldo, Pál Csáky, Doru-Claudian Frunzulică, Zdzisław Krasnodębski, Urmas Paet, Martina Anderson, Maria Spyraki, Andrejs Mamikins, Jana Žitňanská, Francesc Gambús, Biljana Borzan, Seán Kelly, Neena Gill și Anna Záborská.
23. Ordinea de zi a următoarei ședințe
A fost stabilită ordinea de zi a ședinței din ziua următoare (documentul „Ordinea de zi” PE 541.735/OJJE).