Index 
 Előző 
 Következő 
 Teljes szöveg 
Jegyzőkönyv
2015. február 10., Kedd - Strasbourg

14. A Parlament tagjai

Az illetékes görög hatóságok bejelentették Stelio Kouloglou kinevezését az Európai Parlamentbe Stelios Katrougkalos helyére, parlamenti képviselői minőségben, kinevezésének első napja: 2015. január 27.

Az Európai Parlament tagjainak közvetlen és általános választójog alapján történő választásáról szóló 1976. szeptember 20-i okmány 7. cikke (1) bekezdésének, valamint eljárási szabályzata 4. cikke (1) és (4) bekezdésének alapján a Parlament 2015. január 27-i időponttól kezdődően tudomásul veszi és megállapítja a képviselői hely megüresedését.

Az eljárási szabályzat 3. cikkének (2) bekezdése értelmében a képviselői mandátum vizsgálatának befejezéséig, illetve az esetleges vitatása tárgyában történő határozathozatalig Stelios Kouloglou elfoglalhatja a helyét a Parlamentben és annak szerveiben, és minden ehhez kapcsolódó jog megilleti őt, azzal a feltétellel, hogy előzetesen nyilatkozatot tesz, amely szerint nem folytat az európai parlamenti képviselői tisztséggel összeférhetetlen tevékenységet.

Jogi nyilatkozat - Adatvédelmi szabályzat