Indeks 
 Prethodno 
 Sljedeće 
 Cjeloviti tekst 
Zapisnik
Ponedjeljak, 9. ožujka 2015. - Strasbourg

12. Plan rada
CRE

Podijeljen je konačni prijedlog dnevnog reda plenarnih sjednica tijekom prve sjednica u ožujku 2015. (PE 550.479/PDOJ), za koji su predložene sljedeće izmjene (članak 152. Poslovnika):

°
° ° °

Govorili su Emmanouil Glezos, o situaciji u Grčkoj, Claudia Tapardel, koja je zatražila da Gianluca Buonanno bude kažnjen zbog svojih riječi, koje je ocijenila rasističkima, i Gerard Batten (Predsjednik je odgovorio Claudiji Tapardel da nije nadležan za određivanje kazni zastupnicima zbog onoga što su rekli izvan Parlamenta, ali je i rekao da će obavijestiti o mjerama koje su poduzete u vezi s Gianlucom Buonannom nakon njegovih istupa u Parlamentu).

°
° ° °


Ponedjeljak i utorak

Nema predloženih izmjena:

Srijeda

Zahtjev Kluba zastupnika EPP-a o zaključivanju rasprave o Izjavi komisije na temu "Širenje antisemitizma, islamofobije i nasilnog ekstremizma u EU-u" (2015/2595(RSP)) (točka 74. PDOJ-a) podnošenjem prijedloga Rezolucije, upisan u vrijeme glasovanja tijekom druge sjednice u travnju.

Govorili su: Roberta Metsola, u ime Kluba zastupnika PPE-a, koja je obrazložila zahtjev, Monika Hohlmeier, koja ga je poduprla, i Birgit Sippel, koja se izjasnila protiv zahtjeva.

Parlament je elektroničkim glasovanjem (152 za, 152 protiv, 12 uzdržanih) odbio zahtjev.

Četvrtak

Zahtjev Kluba zastupnika EPP-a o upisivanju, kao druge točke dnevnog reda za četvrtak, Izjave Komisije – bez podnošenja prijedloga Rezolucija – o mogućem masivnom priljevu migranata na granice EU-a zbog nedavnih napredovanja vojnih akcija boraca Islamske države u Libiji.

Govorili su: Monika Hohlmeier, u ime Kluba zastupnika EPP-a, koja je obrazložila zahtjev, Roberta Metsola, koja ga je poduprla, Enrique Guerrero Salom, koji je predložio da se Izjavom na opećnitiji način osvrne na stanje u Libiji tj. Da se ona ne odnosi samo na priljev migranata, Monika Hohlmeier i Enrique Guerrero Salom, kako bi detaljnije obrazložilio svoje prijedloge, i Predsjednik koji je predložio sljedeći naslov: "Nestabilnost u Libiji i posljedice tog stanja".

Parlament je odobrio posljednji prijedlog.

°
° ° °

Time je utvrđen plan rada.

Pravna obavijest - Politika zaštite privatnosti