Index 
 Előző 
 Következő 
 Teljes szöveg 
Jegyzőkönyv
2015. március 9., Hétfő - Strasbourg

12. Ügyrend
CRE

Kiosztották a 2015. márciusi I. plenáris ülés végleges napirendtervezetét (PE 550.479/PDOJ), melynek módosítására a következő javaslatokat tették (az eljárási szabályzat 152. cikke):

°
° ° °

Felszólal Emmanouil Glezos a görögországi helyzetről, Claudia Tapardel, aki szankciók alkalmazását kéri Gianluca Buonannoval szemben, mivel ez utóbbi képviselő rasszistának minősítette Tapardel képviselőt, és Gerard Batten (Az elnök válaszol Claudia Tapardel kérésére, és elmondja, hogy nem illetékes a Parlamenten kívül tett nyilatkozatok szankcionálásában, de tájékoztatást fog nyújtani a Gianluca Buonanno képviselővel szemben, a Parlamenten belüli magatartása miatt hozott intézkedésekről).

°
° ° °


Hétfő és kedd

Nincs javasolt változtatás.

Szerda

A PPE képviselőcsoport azon kérése, hogy a Bizottság nyilatkozatáról szóló vitát, melynek címe: Az antiszemitizmus, az iszlámellenesség és az erőszakos szélsőségesség fokozódása az EU-ban (2015/2595(RSP)) (az előzetes napirendtervezet 74. pontja) állásfoglalási indítvány előterjesztésével zárják le, és azt vegyék bele az áprilisi II. ülésszakon a szavazások órájának programjába.

Felszólal: Roberta Metsola, a(z) PPE képviselőcsoport nevében, aki indokolja a kérést, Monika Hohlmeier, aki támogatja azt, és Birgit Sippel, aki ellenzi a kérést.

A Parlament elektronikus szavazással elutasítja a kérelmet (152 mellette, 152 ellene, 12 tartózkodás).

Csütörtök

A PPE képviselőcsoport azon kérése, hogy a csütörtöki napirend második pontjaként illesszék be a Bizottság nyilatkozatát – állásfoglalási indítványok benyújtása nélkül – az „iszlám állam” militánsainak nemrégiben, Líbiában tett előrenyomulása miatt az EU határain várható tömeges migrációról

Felszólal: Monika Hohlmeier, a(z) PPE képviselőcsoport nevében, aki indokolja a kérést, Roberta Metsola, aki támogatja azt, Enrique Guerrero Salom, aki azt javasolja, hogy a nyilatkozat vonatkozzon általánosabb értelemben a líbiai helyzetre, és ne csak a migrációra, Monika Hohlmeier és Enrique Guerrero Salom, aki pontosítja az általuk tett javaslatot, és az elnök, aki az alábbi címet javasolja: „A líbiai instabil helyzet és annak következményei”.

A Parlament jóváhagyja ez utóbbi javaslatot.

°
° ° °

Az ügyrendet megállapítják.

Jogi nyilatkozat - Adatvédelmi szabályzat