Ευρετήριο 
 Προηγούμενο 
 Επόμενο 
 Πλήρες κείμενο 
Συνοπτικά πρακτικά
Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015 - Στρασβούργο

11. Διάταξη των εργασιών
Πλήρη Πρακτικά

Το τελικό σχέδιο της ημερήσιας διάταξης των συνεδριάσεων της Ολομέλειας Ιουλίου 2015 (PE 563.528/PDOJ) έχει διανεμηθεί και έχουν προταθεί οι εξής τροποποιήσεις (άρθρο 152 του Κανονισμού):

Δευτέρα

Δεν έχει προταθεί τροποποίηση.

Τρίτη

- Ο Πρόεδρος προτείνει, κατά πρώτον, την εγγραφή της δήλωσης της Επιτροπής με τίτλο "Προετοιμασία του προγράμματος εργασίας της Επιτροπής για το 2016" (σημείο 85 του ΤΣΗΔ) ως πρώτου σημείου της απογευματινής συνεδρίασης, σε αντικατάσταση του σημείου για τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (25 και 26 Ιουνίου 2015) και την παρούσα κατάσταση στην Ελλάδα και, κατά δεύτερον, την εγγραφή ως δεύτερου σημείου στην πρωινή συνεδρίαση της Τετάρτης των δηλώσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Επιτροπής με τίτλο "Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (25-26 Ιουνίου 2015) και της συνόδου κορυφής για το Ευρώ (7 Ιουλίου 2015) και η τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα"(σημείο 75 του ΤΣΗΔ).

Το Κοινοβούλιο εγκρίνει αυτή την πρόταση.

Παρεμβαίνουν οι Guy Verhofstadt, ο οποίος ζητεί να συμμετάσχουν σε αυτή τη συζήτηση ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Τσίπρας και ο πρόεδρος της Ευρωομάδας κ. Dijsselbloem, και, επ' αυτού του αιτήματος, οι Rebecca Harms και Peter van Dalen (Ο Πρόεδρος απαντά ότι θα διαβιβάσει την πρόσκληση).

Αίτημα του Εμμανουήλ Γλέζου και 51 βουλευτών για την εγγραφή δήλωσης της Επιτροπής σχετικά με το γερμανικό χρέος μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο στην ημερήσια διάταξη της απογευματινής συνεδρίασης της Τρίτης.

Παρεμβαίνουν οι Εμμανουήλ Γλέζος, ο οποίος αιτιολογεί το αίτημα, Gabriele Zimmer, υπέρ του αιτήματος, και Cristian Dan Preda κατά του αιτήματος.

Το Σώμα απορρίπτει το αίτημα.

Τετάρτη

- Το δεύτερο σημείο του πρωινού της Τετάρτης θα είναι οι δηλώσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Επιτροπής σχετικά με τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (25-26 Ιουνίου 2015) και της διάσκεψης κορυφής της ευρωζώνης (7 Ιουλίου 2015) και η παρούσα κατάσταση στην Ελλάδα. Αυτό το σημείο θα αντικαταστήσει τη δήλωση της Επιτροπής σχετικά με την προετοιμασία του προγράμματος εργασίας της Επιτροπής για το έτος 2016, το οποίο μετατίθεται για την Τρίτη το απόγευμα.

Κατόπιν τούτου οι ψηφοφορίες θα ξεκινήσουν στις 13.00.

Πέμπτη

- Παρεμβαίνουν οι Marietje Schaake για να ζητήσει να μετατεθεί η έκθεσή της σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την τεχνολογία στις τρίτες χώρες (A8-0178/2015) στην περίοδο συνόδου του Σεπτεμβρίου I, και Josef Weidenholzer, υπέρ του αιτήματος.

Το Σώμα εγκρίνει το αίτημα.

- Αίτημα να προστεθεί συζήτηση σχετικά με την "Εκδήλωση μνήμης για τη Σρεμπρένιτσα", με την εν συνεχεία κατάθεση προτάσεων ψηφίσματος, ως πρώτο σημείο του πρωινού της Πέμπτης.

Παρεμβαίνουν οι Ivan Jakovčić, ο οποίος αιτιολογεί το αίτημα, Knut Fleckenstein υπέρ του αιτήματος και Geoffrey Van Orden επίσης υπέρ του αιτήματος.

Οι προθεσμίες κατάθεσης ορίζονται ως εξής:

- Προτάσεις ψηφίσματος: Τρίτη 7 Ιουλίου 2015, στις 10.00·

- τροπολογίες στις προτάσεις ψηφίσματος· προτάσεις κοινού ψηφίσματος: Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015, στις 12.00·

- τροπολογίες στις προτάσεις κοινού ψηφίσματος: Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015, στις 13.00.

Το Σώμα εγκρίνει το αίτημα.

°
° ° °

Η διάταξη των εργασιών καθορίζεται κατ' αυτόν τον τρόπο.

Παρεμβαίνει ο Franz Obermayr.

Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου - Πολιτική απορρήτου