Indeks 
 Prethodno 
 Sljedeće 
 Cjeloviti tekst 
Zapisnik
Ponedjeljak, 7. rujna 2015. - Strasbourg

19. Plan rada
CRE

Podijeljen je konačni prijedlog dnevnog reda plenarnih sjednica prve rujanske sjednice 2015. (PE 565.914/PDOJ), za koji su predložene sljedeće izmjene (članak 152. Poslovnika):

Ponedjeljak

Nema predloženih izmjena:

Utorak

Nema predloženih izmjena:

Srijeda

Zahtjev Kluba zastupnika PPE-a o savjetovanju s Odborom AFET prije izmjene naziva “Izaslanstva za odnose s Palestinskim zakonodavnim vijećem” u “Izaslanstvo za odnose s Palestinom”.

Govorili su: Cristian Dan Preda, u ime Kluba zastupnika PPE-a, koji je obrazložio zahtjev, i Neoklis Sylikiotis, koji se usprotivio prijedlogu.

Parlament je elektroničkim glasovanjem (152 za, 180 protiv, 42 uzdržanih) odbio zahtjev.

°
° ° °

Zahtjev Kluba zastupnika PPE-a o zaključenju rasprave o izjavi potpredsjednice Komisije / Visoke predstavnice Unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku o "Stanju u Bjelorusiji" uz predstavljanje prijedloga rezolucije o kojoj će se glasovati u četvrtak.

Govorili su: Cristian Dan Preda, u ime Kluba zastupnika PPE-a, koji je obrazložio zahtjev, i Andrejs Mamikins koji se usprotivio prijedlogu.

Parlament je elektroničkim glasovanjem (204 za, 169 protiv, 7 uzdržan) odobrio zahtjev.

Rok za podnošenje :

- prijedlozi rezolucije : utorak 8. rujna 2015. u 10 sati,
- amandmani i zajednički prijedlozi rezolucija: srijeda 9. rujna 2015. u 10 sati
- amandmani na zajednički prijedlog rezolucije: srijeda 9. rujna 2015. u 11 sati
- glasovanje: četvrtak 10. rujna 2015.

°
° ° °

Zahtjev Kluba zastupnika Verts/ALE-a o dodavanju na dnevni red u srijedu popodne izjave potpredsjednice Komisije / Visoke predstavnice Unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku o stanju u Turskoj, o kojoj bi se glasovalo tijekom druge rujanske sjednice.

Govorili su: Rebecca Harms, u ime Kluba zastupnika Verts/ALE-a, koja je obrazložila zahtjev, Takis Hadjigeorgiou, koji ga je podržao, i Cristian Dan Preda, koji je izjavio da je protiv zahtjeva.

Parlament je elektroničkim glasovanjem (153 za, 180 protiv, 36 uzdržanih) odbio zahtjev.

°
° ° °

Govorili su: Guy Verhofstadt koji je od predsjednika zatražio da osigura da tijekom rasprave o “Migracijama i izbjeglicama u Europi” u srijedu ujutro prisutan bude i predsjednik Vijeća Donald Tusk (predsjednik je izjavio da je predsjedniku Vijeća već uputio poziv).

Četvrtak

Nema predloženih izmjena:

°
° ° °

Time je utvrđen plan rada.

Pravna obavijest - Politika zaštite privatnosti