Indeks 
 Prethodno 
 Sljedeće 
 Cjeloviti tekst 
Zapisnik
Ponedjeljak, 5. listopada 2015. - Strasbourg

9. Plan rada
CRE

Podijeljen je konačni prijedlog dnevnog reda plenarnih sjednica od listopada I 2015. godine (PE 568.368/PDOJ), za koji su predložene sljedeće izmjene (članak 152. Poslovnika):

Ponedjeljak

Nema predloženih izmjena:

Utorak

Zahtjev kluba PPE-a da se u dnevni red poslije podne uvrsti izjava potpredsjednice Komisije / Visoke predstavnice Unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku o situaciji u Gruziji, selektrivnoj pravdi, a posebno slučaju Gorgija Gigija Ugulave, uz prisutnost Federice Mogherini. Rasprava bi bila zaključena podnošenjem zajedničkih prijedloga rezolucije.

Govorili su: Cristian Dan Preda, u ime Kluba zastupnika PPE-a, koji je obrazložio zahtjev, Bruno Gollnisch kako bi podržao zahtjev te Enrique Guerrero Salom kako bi mu se usprotivio.

Parlament je elektroničkim glasovanjem (116 za, 197 protiv, 17 uzdržanih) odbio zahtjev.

Srijeda

Zahtjev kluba GUE-a/NGL-a da se u dnevni red poslije posle uvrsti izjava potpredsjednice Komisije / Visoke predstavnice Unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku o smrtonosnom zračnom napadu koji je predvodio SAD na bolnicu Liječnika bez granica u afganistanskom gradu Kunduzu. Sjednica će zbog toga umjesto u 9:00 početi u 8:30 sati.

Govorili su: Gabriele Zimmer, u ime Kluba zastupnika GUE/NGL-a, qui motive la demande, i Rebecca Harms, pour la demande.

Parlament je elektroničkim glasovanjem (206 za, 119 protiv, 17 uzdržan) odobrio zahtjev.

Govorila je Sophia in 't Veld o odsutnosti Fransa Timmermana (prvog potpredsjednika Komisije) na raspravi u utorak poslije podne o Mjerenju emisija u automobilskom sektoru (točka 83. prijedloga dnevnog reda) (Predsjednica je odgovorila da Komisija ima pravo odrediti koji će od njezinih članova biti prisutni na raspravi i da, u svakom slučaju, povjerenici iznose stavlove u ime Komisije u cjelini.).

Četvrtak

Nema predloženih izmjena:

°
° ° °

Time je utvrđen plan rada.

Govorili su: Morten Messerschmidt, o nedopuštenosti amandmana koji je podnio klub ECR-a o nacrtu Kalendara sjednica Parlamenta za 2017. godinu (Predsjednica je odgovorila da je sličan amandman već bio podnesen 2014. i da je bio proglašen nedopuštenim.) i Cristian Dan Preda, o uvrštavanju u prijedlog dnevnog reda u okviru rasprave o slučajevima kršenja ljudskih prava, demokratskih načela i vladavine prava četiri pitanja, a ne tri, u skladu s odredbama članka 135. Poslovnika (Predsjednica je istaknula da je o tom pitanju u Konferenciji predsjednika postojao konsenzus.).

Pravna obavijest - Politika zaštite privatnosti