Indeks 
 Prethodno 
 Sljedeće 
 Cjeloviti tekst 
Zapisnik
Ponedjeljak, 26. listopada 2015. - Strasbourg

11. Plan rada
CRE

Podijeljen je konačni prijedlog dnevnog reda plenarnih sjednica od treće sjednice u listopadu (PE 570.418/PDOJ), za koji su predložene sljedeće izmjene (članak 152. Poslovnika):

Ponedjeljak

Nema predloženih izmjena:

Utorak i Srijeda

U dogovoru s klubovima zastupnika predsjednik je predložio dvije izmjene:

Izjave potpredsjednice Komisije/visoke predstavnice za vanjske poslove i sigurnosnu politiku o stanju u Izraelu i Palestini (točka 105. PDOJ-a) i o stanju u Južnom Sudanu (točka 93 PDOJ-a), pomaknut će se sa srijede poslijepodne na utorak poslijepodne, nakon rasprave o proračunu.

Rasprave o izjavi Komisije na temu Perspektive i revizija strategije Europa 2020.” (točka 96. PDOJ-a) i o izvješću Renata Sorua naslovljenom „Transparentnost transakcija financiranja vrijednosnih papira(A8-0120/2015) (točka 53. PDOJ-a) pomaknut će se s utorka poslijepodne na srijedu navečer, odmah prije rasprave o izjavi Komisije na temu „Pristup MSP-ova financiranju(točka 94. PDOJ-a).

Parlament se suglasio s ovim promjenama.

Govorio je Paul Rübig, koji je zatražio da se glasovanje u četvrtak održi pola sata kasnije.

°
° ° °

Zahtjev kluba EPP-a da se na poslijepodnevni dio dnevnog reda doda izjava potpredsjednice Komisije/visoke predstavnice za vanjske poslove i sigurnosnu politiku o Gruziji, posebno o situaciji povezanoj s televizijskom postajom Rustavi 2, i da se tada podnesu prijedlozi rezolucije.

Govorili su: Elmar Brok, u ime Kluba zastupnika EPP-a, koji je obrazložio zahtjev, i Heidi Hautala, koja se izjasnila protiv zahtjeva.

Parlament je elektroničkim glasovanjem (122 za, 168 protiv, 35 uzdržanih) odbio zahtjev.

Zahtjev kluba GUE/NGL-a da se na poslijepodnevni dio dnevnog reda upiše izjava potpredsjednice Komisije/visoke predstavnice za vanjske poslove i sigurnosnu politiku o „Četrdeset godina od tzv. zelenog marša na Zapadnu Saharu”.

Govorili su: Lola Sánchez Caldentey, u ime Kluba zastupnika GUE/NGL-a, koja je obrazložila zahtjev, Philippe Lamberts, koji je predločio da se rasprava održi tijekom sljedeće sjednice u Bruxellesu, i Cristian Dan Preda, koji se izjasnio protiv zahtjeva GUE/NGL-a.

Lola Sánchez Caldentey je suglasila s prijedlogom Philippea Lambertsa. Predsjednik je pozvao Gabrielu Zimmer, predsjednicu Kluba GUE/NGL-a, da u tom smislu podnese prijedlog na sljedećoj Konferenciji predsjednika.

Četvrtak

Parlament je suglasio s prijedlogom Paula Rübiga. Glasovanje će se stoga u četvrtak održati pola sata kasnije, a rasprave koje prethode za isto toliko će se skratiti.

Govorili su: Fabio Massimo Castaldo i Anne Sander.

°
° ° °

Time je utvrđen plan rada.

Pravna obavijest - Politika zaštite privatnosti