Index 
 Előző 
 Következő 
 Teljes szöveg 
Jegyzőkönyv
2016. február 1., Hétfő - Strasbourg

8. Ügyrend
Szó szerinti jegyzőkönyv

Kiosztották a 2016. februári I. plenáris ülés végleges napirendtervezetét (PE 576.422/PDOJ), melynek módosítására a következő javaslatokat tették (az eljárási szabályzat 152. cikke):

Hétfő

Nincs javasolt változtatás.

Kedd

Az ENF képviselőcsoport kérése, hogy a délutáni napirend 1. pontjaként tartsanak vitát a Zika-vírus terjedéséről.

Felszólal: Joëlle Mélin, a(z) ENF képviselőcsoport nevében, aki megindokolja a kérést, és Enrique Guerrero Salom, aki kéri, hogy a kérdést előzetesen terjesszék az illetékes bizottság elé.

A Parlament elfogadja ez utóbbi kérést.

Felszólal: Viviane Reding, aki kéri, hogy a szolgáltatáskereskedelmi megállapodásra (TiSA) irányuló tárgyalásokról szóló A8-0009/2016. számú jelentése maradjon a szerdai szavazások órája napirendjén, és Manfred Weber, aki támogatja a kérést, és Richard Corbett és Edouard Ferrand az eljárási szabályzat 175. cikkének alkalmazásáról.

A GUE/NGL képviselőcsoport kérése arra irányulóan, hogy a kedd délutáni közös megbeszélés 4. pontjaként adják hozzá a napirendhez a Tanács és a Bizottság nyilatkozatát „A menekültek és a migránsok ellen irányuló rasszista gyűlölet és erőszak Európa-szerte történő megnövekedése” témáról.

Felszólal: Gabriele Zimmer, a(z) GUE/NGL képviselőcsoport nevében, aki megindokolja a kérést, Enrique Guerrero Salom, aki támogatja a kérést, és Olaf Stuger, aki ellenezi a kérést.

Elektronikus szavazással (183 mellette, 142 ellene, 27 tartózkodás) a Parlament jóváhagyja a kérést.

Pervenche Berès közli, hogy az előző szavazás során mellette szeretett volna szavazni.

Szerda, csütörtök

Nincs javasolt változtatás.

°
° ° °

Az ügyrendet megállapítják.

Jogi nyilatkozat - Adatvédelmi szabályzat