Indeks 
 Prethodno 
 Sljedeće 
 Cjeloviti tekst 
Zapisnik
Ponedjeljak, 9. svibnja 2016. - Strasbourg

4. Sastav Parlamenta

Philippe De Backer imenovan je članom belgijske vlade.

Parlament potvrđuje da je ta funkcija, u skladu s člankom 7. stavkom 1. Akta o izboru zastupnika u Europski parlament neposrednim općim izborima, nespojiva s funkcijom europskog zastupnika. U skladu s člankom 3. stavkom 2. i člankom 4. stavkom 1. Poslovnika Parlament je utvrdio slobodno mjesto s učinkom od 2. svibnja 2016. te obavještava nadležno nacionalno tijelo.

°
° ° °

Nadležna belgijska tijela obavijestila su Europski parlament o izboru Lieve Wierinck umjesto Philippea De Backera na mjesto zastupnika u Europskom parlamentu s učinkom od 4. svibnja 2016.

Sukladno s člankom 3. stavkom 2. Poslovnika, dok se ne provjeri valjanost zastupničkog mandata ili donese odluka o mogućem sporu Lieve Wierinck sudjeluje na sjednicama Parlamenta i njegovih tijela sa svim pravima koja joj uz to pripadaju pod uvjetom da je prethodno izjavila da ne obnaša dužnost nespojivu s dužnošću zastupnice u Europskom parlamentu.

°
° ° °

Janusz Wojciechowski imenovan je članom Europskog revizorskog suda.

Parlament potvrđuje da je ta funkcija, u skladu s člankom 7. stavkom 1. Akta o izboru zastupnika u Europski parlament neposrednim općim izborima, nespojiva s funkcijom europskog zastupnika. U skladu s člankom 3. stavkom 2. i člankom 4. stavkom 1. Poslovnika Parlament je utvrdio slobodno mjesto s učinkom od 7. svibnja 2016. te obavještava nadležno nacionalno tijelo.

Pravna obavijest - Politika zaštite privatnosti