Indeks 
 Prethodno 
 Sljedeće 
 Cjeloviti tekst 
Zapisnik
Ponedjeljak, 4. srpnja 2016. - Strasbourg

12. Plan rada
Doslovno izvješće

Podijeljen je konačni prijedlog dnevnog reda plenarnih sjednica od srpnja 2016 (PE 585.204/PDOJ), za koji su predložene sljedeće izmjene (članak 152. Poslovnika):

Ponedjeljak

Nema predloženih izmjena:

Utorak

— predsjednik je obavijestio da se glasovanje o izvješču Igora Šoltesa : Imenovanje člana Revizorskog suda - Leo Brincat (točka 61. konačnog prijedloga dnevnog reda) mora odgoditi zbog toga što se nije održalo saslušanje kandidata. Zbog toga je rok od 2 mjeseca koji je predviđen člankom 121. stavkom 3. Poslovnika produljen.

— zahtjev klubova zastupnika GUE/NGL-a i S&D-a za upis u dnevni red kao prve točke poslijepodnevog dijela sjednice rasprave o izjavama Vijeća i Komisije o temi Nedavni događaji u Poljskoj i njihove posljedice na temeljna prava utvrđena u Povelji Europske unije o temeljnim pravima”, koja bi bila zaključena podnošenjem prijedloga rezolucije o kojem bi se glasovalo u srijedu.

Govorili su: Barbara Spinelli, u ime Kluba zastupnika GUE/NGL-a, koja je obrazložila zahtjev, Enrique Guerrero Salom, za zahtjev, Ryszard Czarnecki, protiv zahtjeva, Guy Verhofstadt, u ime Kluba zastupnika ALDE-a, koji je predložio da se rasprava i glasovanje održe tijekom rujanske sjednice, Rebecca Harms i Manfred Weber koji su podržali taj prijedlog.

Poimeničnim glasovanjem (116 za, 169 protiv, 70 uzdržanih) Parlament je odbacio prvotni zahtjev.

Elektroničkim glasovanjem (276 za, 52 protiv, 18 uzdržanih) Parlament je podržao prijedlog Kluba ALDE-a.

Srijeda

— zahtjev Kluba zastupnika S&D-a za upis u dnevni red kao druge točke poslijepodnevnog dijela rasprave o Izjavi potpredsjednice / Visoke predstavnice Unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku o novim inicijativama u vezi s mirovnim postupkom na Bliskom istoku.

Govorili su: Enrique Guerrero Salom, u ime Kluba zastupnika S&D-a, koji je obrazložio zahtjev i Neoklis Sylikiotis, koji je zahtjev podržao.

Parlament je elektroničkim glasovanjem (174 za, 136 protiv, 17 uzdržanih) odobrio zahtjev.

Četvrtak

— zahtjev Kluba zastupnika PPE-a o tome da se u umjesto rasprave o Bahreinu (točka 90. konačnog prijedloga dnevnog reda) na dnevni red uvrsti rasprava o terorističkim napadima u Bangladešu povučen je (točka 4. zapisnika od 4.7.2016.). Parament se s time složio.

Time je utvrđen plan rada.

Pravna obavijest - Politika zaštite privatnosti