Kazalo 
 Prejšnje 
 Naslednje 
 Celotno besedilo 
Zapisnik
Ponedeljek, 12. september 2016 - Strasbourg

17. Razpored dela
CRE

Razdeljen je bil končni osnutek dnevnega reda za delno zasedanje septembra 2016 (PE 587.335/PDOJ), h kateremu so bile predlagane naslednje spremembe (člen 152 Poslovnika):

Ponedeljek, torek

Ni sprememb.

Sreda

Skupina ECR je predlagala, naj se na dnevni red v popoldanskem času doda prva točka, in sicer razprava o izjavah Sveta in Komisije o pripravah na pogajanja, ki bi potekala zatem, ko bi se država članica sklicevala na člen 50 Pogodbe o Evropski uniji. Razprava bi se zaključila s predlogi resolucije.

Govorili so Sander Loones v imenu skupine ECR, ki je utemeljil predlog, Paul Nuttall v podporo predlogu in Esteban González Pons, ki mu je nasprotoval.

S PG (49 za, 245 proti, 38 vzdržanih) je Parlament zavrnil predlog.

Skupina S&D je predlagala, naj se na dnevni red v popoldanskem času doda prva točka, in sicer razprava o izjavah Sveta in Komisije o potrebi po politiki ponovne industrializacije glede na zadevi Caterpillar in Alstoma. Razprava bi se zaključila s predlogi resolucije, o katerih bi se glasovalo na prvem delnem zasedanju oktobra 2016. Seja bi se zato podaljšala do 24.00.

°
° ° °

Govoril je Notis Marias, ki je povedal, da njegova glasovalna naprava pri prejšnjem glasovanju ni delovala in da je želel glasovati za.

°
° ° °

Govorili so Gianni Pittella v imenu skupine S&D, ki je utemeljil predlog, Bart Staes, ki ga je podprl, in David Casa, ki mu je nasprotoval.

Govoril je Manfred Weber v imenu skupine PPE, ki je navedel, da njegova skupina predlaga, naj se ločeno glasuje o zahtevi za razpravo in o zahtevi za vložitev predlogov resolucije.

Z EG (222 za, 99 proti, 12 vzdržani) je Parlament sprejel predlog S&D.

Predsednik je naznanil sporočilo Sveta, da ne more zagotoviti svoje prisotnosti v sredo popoldan, ter Svet pozval, naj poskusi prisostvovati razpravi.

Četrtek

Skupina GUE/NGL je predlagala preložitev razprave o Shemah minimalnega dohodka v Evropski uniji (točka 89 PDOJ) s popoldneva na jutro, in sicer naj bi ta razprava postala prva točka dnevnega reda, tako da bi se seja začela ob 8h.

Govorili so Paloma López Bermejo v imenu skupine GUE/NGL, ki je utemeljila predlog, Neoklis Sylikiotis, ki ga je podprl, in David Casa, ki mu je nasprotoval.

Parlament je zahtevo odobril (EG) (155 glasov za, 134 glasov proti, 39 vzdržanih glasov).

Razprava o vprašanju za ustni odgovor O-000102/2016 odbora CULT je uvrščena na popoldanski dnevni red.

S tem je bil določen razpored dela.

Govoril je Franz Obermayr o 333. obletnici poraza otomanske vojske na Dunaju.

Pravno obvestilo - Varstvo osebnih podatkov