Indeks 
 Prethodno 
 Sljedeće 
 Cjeloviti tekst 
Zapisnik
Ponedjeljak, 3. listopada 2016. - Strasbourg

12. Plan rada
Doslovno izvješće

Podijeljen je konačni prijedlog dnevnog reda prve plenarne sjednice u listopadu 2016. (PE 589.867/PDOJ), za koji su predložene sljedeće izmjene (članak 152. Poslovnika):

°
° ° °

Govorili su: Cécile Kashetu Kyenge, o sudbini migranata koji su doživjeli brodolom na pučini ispred Lampeduse i osobama koje im pružaju pomoć, i Cornelia Ernst.

°
° ° °

Ponedjeljak

U dogovoru s klubovima zastupnika, predsjednik je predložio da se kratki prikaz izviješća Thomas naslovljenog „Kako uskladiti nadzor ribarstva u Europi?” (A8-0234/2016) (točka 26. konačnog nacrta dnevnog reda) odgodi za drugu sjednicu u listopadu.

Parlament se suglasio s ovim prijedlogom.

Utorak

Pod uvjetom da ga danas usvoji Odbor ENVI, preporuka La Via o sklapanju, u ime Europske unije, Pariškog sporazuma donesenog u sklopu Okvirne konvencije Ujedinjenih naroda o promjeni klime bit će stavljena na glasovanje.

Parlament se suglasio s ovim prijedlogom.

Predsjednik je podsjetio da će glasovanju o preporuci La Via prisustvovati i glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki Moon. On će se zastupnicima kratko obratiti u 12:00., nakon čega će riječ dobiti klubovi zastupnika.

U slučaju pozitivnog ishoda glasovanja, popratno pismo upućeno Vijeću bit će parafirano u prisutnosti Ban Ki-Moona, Jean-Claudea Junckera (predsjednika Komisije), Miguela Ariasa Cañete (povjerenika Komisije), Karmenu Velle (povjerenika Komisije), predsjedatelja Vijeća i Ségolène Royal, francuske ministrice okoliša i predsjedavajuće konferencije COP 21.

Srijeda

Zahtjev kluba zastupnika ECR-a da se s dnevnog reda povuće rasprava o izjavi Komisije o pravima žena u Poljskoj (točka 86. konačnog nacrta dnevnog reda), predviđena kao četvrta točka poslijepodnevnog dijela.

Govorili su: Ryszard Antoni Legutko, koji je u ime Kluba zastupnika ECR-a obrazložio zahtjev, Jadwiga Wiśniewska, kako bi podržala zahtjev, i Malin Björk, protiv zahtjeva.

Parlament je odbio zahtjev.

Rasprava o pravima žena u Poljskoj stoga ostaje na dnevnom redu.

Govorili su: Marek Jurek i Anna Elżbieta Fotyga.

Zahtjev kluba zastupnika GUE/NGL-a da se na dnevni red stavi izjava Komisije o stanju u Mađarskoj: referendumska kampanja i aspekti europskog i međunarodnog prava o azilu, kao peta točka u poslijepodnevnom dijelu, nakon rasprave o pravima žena u Poljskoj.

Govorili su: Marie-Christine Vergiat, koja je u ime Kluba zastupnika GUE/NGL-a obrazložila zahtjev, Philippe Lamberts, kako bi podržao zahtjev, i Enrique Guerrero Salom, protiv zahtjeva.

Poimeničnim glasovanjem (101 za, 181 protiv, 11 suzdržanih) Parlament je odbio zahtjev.

Četvrtak

Nema predloženih izmjena.

Time je utvrđen plan rada.

Pravna obavijest - Politika zaštite privatnosti