Index 
 Înapoi 
 Înainte 
 Text integral 
Proces-verbal
Miercuri, 26 octombrie 2016 - Strasbourg

3. Comunicarea Președintelui
Stenograma

Președintele a făcut următoarea comunicare:

„Astfel cum am anunțat luni, am sesizat Comitetul consultativ pentru conduita deputaților privind altercația dintre doi deputați în Parlamentul European, Steven Woolfe și Mike Hookem, solicitându-i să se pronunțe de urgență cu privire la aceasta. Comitetul consultativ mi-a transmis recomandarea sa. Concluzia sa este că versiunile faptelor declarate de cei doi deputați acuzați diferă în mod substanțial, iar evenimentul pare a se fi produs fără martori direcți. Comitetul subliniază, de altfel, că, având în vedere gravitatea faptelor relatate – este vorba de agresiune fizică - și posibilele lor implicații penale, este necesar să se efectueze o anchetă suplimentară pentru a clarifica această chestiune.

În consecință, am decis să urmez recomandarea Comitetului consultativ și am sesizat autoritățile franceze competente cu privire la această chestiune. Prin urmare, am transmis cazul procurorului.

Pe baza rezultatelor anchetei, voi lua o decizie cu privire la o eventuală sancțiune, în conformitate cu articolul 166 din Regulamentul de procedură.

Voi continua să vă țin la curent cu privire la acest incident regretabil.”

Aviz juridic - Politica de confidențialitate