Indeks 
 Prethodno 
 Sljedeće 
 Cjeloviti tekst 
Zapisnik
Ponedjeljak, 13. veljače 2017. - Strasbourg

10. Plan rada
Doslovno izvješće

Podijeljen je konačni prijedlog dnevnog reda plenarnih sjednica od veljače II 2017 (PE 598.638/PDOJ), za koji su predložene sljedeće izmjene (članak 149.a Poslovnika):

Ponedjeljak

Nema predloženih izmjena.

Utorak

Zahtjev Kluba zastupnika S&D-a za promjenu naslova Izjave potpredsjednice Komisije / Visoke predstavnice Unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku o "Perspektivama za nastavak pregovora o miru na Bliskom istoku" (točka 71. dnevnog reda) u "Stanje na Zapadnoj obali, posebno u naseljima".

Govorili su: Maria João Rodrigues u ime Kluba zastupnika S&D-a, koja je obrazlažila razloge zahtjeva, Tomáš Zdechovský, koji se protivio zahtjevu, i Maria João Rodrigues, koja je pojasnila zahtjev.

Parlament je elektroničkim glasovanjem (165 za, 155 protiv, 10 uzdržanih) odobrio zahtjev.

Zahtjev Kluba zastupnika S&D-a za uvrštavanje prijedloga rezolucije o "Stanju na Zapadnoj obali, posebno u naseljima" (rasprava: točka 11 zapisnika od 22.11.2016.) u vrijeme glasovanja u četvrtak 16. veljače 2017.

Govorili su: Maria João Rodrigues, u ime Kluba zastupnika S&D-a, koja je obrazlažila razloge zahtjeva, i Cristian Dan Preda, koji se protivio zahtjevu.

Parlament je elektroničkim glasovanjem (142 za, 198 protiv, 3 uzdržanih) odbio zahtjev.

Zahtjev Kluba zastupnika EFDD-a za uvrštavanje rasprave o ravnomjernoj primjeni Poslovnika Europskog parlamenta na sve klubove zastupnika.

Govorio je Nigel Farage u ime Kluba zastupnika EFDD-a, koji je obrazlažio razloge zahtjeva.

Parlament je odbio zahtjev.

Srijeda

Zahtjev Kluba zastupnika GUE/NGL-a za uvrštavanje izjave Komisije o radu u lukama i slobodi poslovnog nastana u španjolskim lukama kao četvrte točke popodnevnog dnevnog reda, prije rasprave o izvješću Mady Delvaux - A8-0005/2017 (točka 13. dnevnog reda).

Govorili su: Paloma López Bermejo u ime Kluba zastupnika GUE/NGL-a, koja je obrazlažila razloge zahtjeva i Wim van de Camp, koji se protivio zahtjevu.

Parlament je odbio zahtjev.

Zahtjev Kluba zastupnika S&D-a za pomicanje rasprave predviđene za četvrtak popodne o '"Odobrenju koje je Komisija dala izmijenjenom planu Njemačke o uvođenju cestarina" (točka 69. dnevnog reda) i njezino uvrštavanje kao petu točku dnevnog reda za srijedu popodne, nakon rasprave o izvješću Mady Delvaux - A8-0005/2017 (točka 13. dnevnog reda) .

Govorili su: Maria João Rodrigues, u ime Kluba zastupnika S&D-a, koja je obrazlažila zahtjev, i Françoise Grossetête, koji se protivio zahtjevu.

Predsjednik je skrenuo pozornost Parlamenta na moguće posljedice tog glasovanja na kalendar za sljedeće sjednice.

Parlament je elektroničkim glasovanjem (195 za, 142 protiv, 19 uzdržanih) odobrio zahtjev.

Glasovanje o prijedlozima rezolucija održat će se tijekom druge plenarne sjednice u ožujku.

Četvrtak

Uz pristanak klubova zastupnika, Predsjednik je predložio da u četvrtak sjednica započne u 8:30.

Parlament je odobrio taj zahtjev.

°
° ° °

Time je utvrđen plan rada.

Pravna obavijest - Politika zaštite privatnosti