Index 
 Előző 
 Következő 
 Teljes szöveg 
Jegyzőkönyv
2017. március 13., Hétfő - Strasbourg

10. Ügyrend
CRE

Kiosztották a 2017. márciusi II. plenáris ülés végleges napirendtervezetét (PE 600.410/PDOJ), melynek módosítására a következő javaslatokat tették (az eljárási szabályzat 149a. cikke):

Csütörtök
A képvislőcsoportokkal egyetértésben az elnők javasolja, hogy a Szudán, Hasszán Abdurahém és Abdulmonem Abdumavla ügyei című vitát (a PDOJ 80. pontja) váltsák fel a Zimbabwe, Evan Mawarire lelkipásztor esete című vitával.

A Parlament jóváhagyja a javaslatot.

Hétfő
Az ENF képvislőcsoport kéri, hogy mai első pontként tűzzék napirendre a Bizottság alelnöke és az Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője nyilatkozatát a CIA által használt hackelési eszközökről szóló Wikileaks-információkról.

Felszólal:Marcus Pretzell, a(z) ENF képviselőcsoport nevében indokolja a kérést.

A Parlament elutasítja a kérést.

Felszólal: Kristina Winberg kéri, hogy töröljék A fegyverek megszerzésének és tartásának ellenőrzése című jelentésről szóló szavazást (Vicky Ford-jelentés - A8-0251/2016) (a PDOJ 35. pontja) (Az elnök emlékeztet, hogy a kérelmet nem a határidőn belül nyújtották be), és Beatrix von Storch, a csütörtök délutáni nagyobb interpelláció címéről (a PDOJ 87. pontja) (Az elnök megerősíti, hogy a címet az Elnökök Értekezlete elfogadta).

Kedd
A GUE/NGL képviselőcsoport kéri, hogy délutáni harmadik pontként tűzzék napirendre a Bizottság alelnöke és az Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője nyilatkozatát a palesztínok házainak és épületeinek folytatódó rombolásáról a Bizottság alelnöke és az Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa 2017. évi ülésein képviselendő uniós prioritásokról szóló nyilatkozatát követően (a PDOJ 83. pontja).

Felszólal:Neoklis Sylikiotis, a(z) GUE/NGL képviselőcsoport nevében indokolja a kérést, és Cristian Dan Preda ellenzi azt.

Név szerinti szavazással (174 mellette, 177 ellene, 16 tartózkodás) a Parlament elutasítja a kérést.


Felszólal: Sander Loones kéri, hogy folytassanak vitát a törökországi helyzetről (Az elnök közli, hogy a kérelmet nem a határidőn belül nyújtották be), Tomáš Zdechovský az előző felszólaló felszólalásáról, és Stefan Eck, az EPP képviselőcsoport által a tenyésztett nyulak védelmére vonatkozó minimumszabályokról szóló alternatív állásfoglalásra irányuló indítvány elfogadhatóságáról (Stefan Eck-jelentés - A8-0011/2017) (Az elnök megerősíti, hogy a szöveg elfogadható).

°
° ° °

Az ügyrendet megállapítják.

Jogi nyilatkozat - Adatvédelmi szabályzat